A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

CR gólt lőtt, a Juve győzött, de Higuaínról szólt az olasz rangadó

fbl Horizontal
Cristiano Ronaldo az idei szezonban is halmozta a rekordokat
Vágólapra másolva!
A Juventus Mario Mandzukic és Cristiano Ronaldo góljával idegenben 2-0-ra győzött a Milan ellen az olasz bajnokság 12. fordulójában. Gonzalo Higuaín az első félidőben tizenegyest hibázott, majd a mérkőzés végén túlzott reklamálásért kiállították.

A Juventus az egész első félidőben óriási labdabirtoklási fölényben játszott, és már korán, a nyolcadik percben megszerezte a vezetést Mandzukic fejesgóljával. A Milan kizárólag a védekezéssel volt elfoglalva, próbálta távol tartani ellenfelét a kaputól, ami sikerült is, mert egy gyenge Mandzukic-fejest és egy megpattant Dybala-lövést leszámítva a Juventusnak nem volt helyzete.

Mandzukic szerzett vezetést a Juventusnak Forrás: AFP/Miguel Medina

A hazaiak erejéből nem futotta támadásokra, az első kapura lövésre 34 percet kellett várni, de az is teljesen veszélytelen volt, középre ment, Szczesny könnyedén védte. A 40. percben aztán váratlanul egyenlítési esélyt kapott a Milan: Benatia kezezett a tizenhatoson belül, amiért a bíró - a VAR segítségével - büntetőt ítélt, csakhogy Higuaín rosszul helyezett lövését a kapufára tolta Szczesny.

A második félidőre felbátorodott a Milan, de lehetőségei a Juventusnak voltak. A legnagyobb az 57. percben, amikor Dybala szabadrúgása a kapufáról pattant ki. Ronaldo ezúttal is aktív volt, megint nagyon gólt akart szerezni, és ez a hajrában össze is jött neki, miután Donnarumma pont elé ütött ki egy beadást.

Higuaínról szólt az olasz rangadó Forrás: AFP/Marco Bertorello

A 84. percben megfogyatkozott a Milan, mivel Higuaín néhány másodperc alatt két sárgát is kapott (egyet a szabálytalanságért, egyet a reklamálásért), így ő idő előtt kiszállt a játékból.

12 forduló után a Juventus még mindig veretlen az olasz bajnokságban, és hat ponttal előzi a második helyezett Napolit. A Milan ötödik.

A meccs összefoglalója itt nézhető meg.

8GólMario Mandzukic
34Sárga lapMedhi Benatia
61Sárga lapTiemoue Bakayoko
81GólCristiano Ronaldo
83Sárga lapGonzalo Higuain
83Piros lapGonzalo Higuain
87Sárga lapFabio Borini
Összeállítások
4-4-2
4-3-1-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!