Bombameglepetés: a Real Betis négyet lőtt a Barcelonának

fbl Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi reacts to Betis' opening goal during the Spanish league football match between FC Barcelona and Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on November 11, 2018. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
A listavezető Barcelona meglepetésre 4-3-as vereséget szenvedett a Real Betistől a spanyol bajnokság 12. fordulójában. Lionel Messi duplával tért vissza sérüléséből. A statisztika is bizonyítja, hogy botrány a katalánok védekezése idén.

A mérkőzés a liga két legtöbbet labdát birtokló és legpontosabban passzoló csapat csatájáról szólt. A vendégek kockázatos taktikát választottak, és hátulról, rövid passzokkal próbáltak meg építkezni a magasan letámadó Barcelona ellen, de nagyon bejött nekik. A kezdeti esetlegesség után több veszélyes kontrát vezettek, és egy ilyennek a végén Junior Firpo góljával meg is szerezték a vezetést a 20. percben.

Rögtön a bekapott gól után a Barcelona egyenlíthetett volna, de Lenglet közeli lövését López kapus hihetetlen bravúrral szögletre ütötte.

Messi visszatért, a Barcelona játéka mégis akadozott Forrás: AFP/Josep Lago

A katalánok nem találták a fogást a sevillai csapaton, amely a labdaszerzések után könnyedén végigszaladt a Barcelona szétcsúszott védekezésén. A 34. percben már 0-2 volt az eredmény, miután az ex-barcás Tello beadásából Joaquín lőtt gólt. A 37 éves játékos a fontos meccsek embere az idei szezonban: ezt megelőzően csak egy gólja volt, de azt pont a Sevilla elleni derbin lőtte, és győzelmet ért.

A Betis Lenglet lehetőségén kívül (amely egy szélről beívelt szabadrúgásból adódott) nem engedett helyzetet a Barcának, és csak Ter Stegenen múlt, hogy nem lett több gól közte a szünetre.

A második félidőre Ernesto Valverde vezetőedző becserélte Vidalt, aki a középkezdés után azonnal szépíthetett is volna, de a bal alsóba tartó lapos lövését López védte. Pár perccel később Messi kapott labdát a tizenhatos előterében, meghúzott néhány cselt, majd megcélozta a hosszút, de a tekerése néhány centivel elkerülte a kaput.

A Betis a kétgólos előny ellenére sem állt be bekkelni (az nem Quique Setién stílusa), és akár a harmadikat is megszerezhette volna a 64. percben, de Tello lövését lábbal védeni tudta Ter Stegen.

A Betis teljesen megérdemelten nyert a Barcelona ellen Forrás: AFP/Josep Lago

Két perccel később Tello már hátul ténykedett, de bár ne tette volna: a szélső a felfutó Albát rántotta le a tizenhatoson belül, a bíró büntetőt ítélt, amit Messi védhetetlenül lőtt a bal felsőbe.

Sokáig nem reménykedhettek a barcelonai szurkolók, ugyanis négy perccel Messi gólja után Lo Celso lövését bevédte Ter Stegen, így ismét két gól volt a különbség a csapatok között.

A 80. percben Messi ugratta ki Munirt, a marokkói támadó ajtó-ablak ziccerben is önzetlen volt, lepasszolta a labdát Vidalnak, aki az üresen maradt kapuba lőtt. Egy perccel később Rakitic szabálytalankodott a félpályán, amiért megkapta a második sárga lapját, így ő idő előtt kiszállt a játékból.

A 83. percben Canales meglőtte a Betis negyedik gólját, és a Barca erejéből is futotta még egy találatra a hosszabbításban (Messi), de ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A Betis 1998 májusában győzött legutóbb a Camp Nouban. A Barcelona 2003 után először kapott négy gólt hazai pályán.

Messiék 12 forduló alatt 18 gólt kaptak, ennél többet csak a Huesca, a Rayo Vallecano, a Bilbao és a Levante.

Összefoglaló itt.

20GólJunior Firpo
24Sárga lapAndres Guardado
34GólJoaquin
44Sárga lapIvan Rakitic
59Sárga lapSergio Busquets
67Sárga lapCristian Tello
69Sárga lapAissa Mandi
71GólGiovani Lo Celso
73Sárga lapArturo Vidal
79GólArturo Vidal
83GólSergio Canales
90GólLionel Messi
Összeállítások
4-3-3
3-5-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!