A hajrában jöttek a gólok az Inter-Barcán, a PSG ikszelt Nápolyban

fbl Horizontal
Barcelona's Brazilian midfielder Malcom celebrates after opening the scoring during the UEFA Champions League group B football match Inter Milan vs Barcelona on November 6, 2018 at San Siro stadium in Milan. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája B csoportjának rangadóján a Barcelona 1-1-es döntetlent játszott az Inter otthonában, és már most biztos, hogy továbbjutott. A Paris Saint-Germain vezetett, de nem tudta legyőzni a Napolit, a Liverpool meglepő veresége miatt azonban még nem kell lemondania a továbbjutásról.

Két hete a Barcelona Lionel Messi nélkül 2-0-ra verte az Intert a Camp Nouban. A kartörést szenvedett argentin múlt szerda óta a csapattal együtt edz, így ő is elutazott Milánóba, de végül még a kispadra sem ült le.

Ernesto Valverde vezetőedző egy helyen változott az összeállításon a barcelonai találkozóhoz képest: Rafinha helyett Dembélé kezdett a támadósorban. Az Internél Nainggolan volt a nagy visszatérő.

Philippe Coutinho tartja a labdát Forrás: AFP/Marco Bertorello

Idegenben is a Barcelonánál volt többet a labda, az Inter védekezett és kontrákra játszott. Az olasz védők között néha hatalmas lyukak tátongtak, amiket jól használtak ki a vendégek: a második percben Dembélé lövésénél kellett nagyot védenie Handanovicnak, majd tíz perccel később a szlovén kapus eladott labdája után Suárez került helyzetbe, de a kísérlete nem sokkal fölé szállt.

Az első nagy Inter lehetőség a 19. percben alakult ki, amikor Perisic középre adását a lendületből érkező Asamoah vágta fölé.

A 22. percben megint az Inter kapuja előtt volt veszély: Alba indította Suárezt, aki a védő szorításában is megtartotta a labdát, az emelése viszont elhullott a kapu mellett. A 30. percben az egy csellel két védőt elfektető Dembélé lőtt jó pozícióból, ám a labda útjába saját csapattársa, Suárez állt bele.

Az első félidő legnagyobb lehetőségét az uruguayi hagyta ki: a 41. percben egy levágódó labdát rúgott azonnal kapura 16-ról, Handanovicnak hatalmas bravúrra volt szüksége a védéshez.

Suárezt találta fejbe a labda Forrás: AFP/Miguel Medina

A Barcelona a második félidőben is támadásban maradt, az 52. percben Coutinho tört be a tizenhatoson belülre és lőtt éles szögből - Handanovicnak megint reflexmozdulattal kellett védenie, de ezúttal annyi könnyebbsége volt, hogy középre ment a lövés.

A 60. percben több dolog is történt néhány pillanat leforgása alatt: előbb Piqué mentett nagyot Icardi elől, majd az ellentámadás végén Rakitic ajtó-ablak helyzetben belerúgta a labdát Handanovicba. A szlovén kapusról levágódó labdára Rakitic még rástartolt, vissza is játszotta, Suárez pedig gólt lőtt, de a játékvezető ítélete szerint már kint volt a labda.

A 65. percben a hazaiak is megvillantak: egy bal oldali beadásra Politano érkezett lendülettel, a fejese azonban mellé ment.

A 81. percben Valverde beküldte az egész szezonban mellőzött brazil Malcomot, aki 1 perc 54 másodperccel a pályára lépése után megszerezte a Barcelona vezető gólját. Viszont nem a győzteset, mert a 87. percben Icardi - szerencsés körülmények között - kiegyenlített.

A Barcelona a döntetlennel biztos továbbjutó, az Internek viszont még lehetnek gondjai, miután a Tottenham hazai pályán 0-1-ről megfordította a PSV elleni mérkőzést.

Összefoglaló itt.

Neymarék ünneplik a vezető gólt Forrás: AFP/Carlo Hermann

A Liverpool meglepő belgrádi veresége miatt nem volt győzelmi kényszerben a PSG a Napoli otthonában és ez a mérkőzésen is meglátszott. A két csapat meglehetősen visszafogottan játszott, az első helyzet a 23. percben alakult ki, ekkor Neymar játszotta meg Mbappét, aki az ötös sarkáról fölé lőtt. Az első félidőből már csak másodpercek voltak vissza, amikor Mbappé elrobogott a bal szélen, egészen az alapvonalig vitte a labdát, onnan pedig a támadással felfutó Bernathoz passzolt, aki közelről, két védővel a nyakán a kapuba lőtt.

A második félidő elejét megnyomta a Napoli, az olasz csapat teljesen beszorította a PSG-t, Buffonnak többször is bravúrral kellett védenie. A 62. percben a veterán kapus Callejónt buktatta a tizenhatoson belül, a Napoli büntetőt kapott, amiből Insigne egyenlített.

A döntetlennel még szorosabbá vált a C csoport, és még a Crvena zvezdának is megvan az esélye, hogy továbbjusson. Jelenleg Napoli, Liverpool, PSG, Crvena a sorrend.

Összefoglaló itt.

Eredmények
Crvena zvezda-Liverpool 2-0
Monaco-Club Brugge 0-4
Atlético Madrid-Dortmund 2-0
Porto-Lokomotív Moszkva 4-1
Inter-Barcelona 1-1
Napoli-PSG 1-1
Schalke-Galatasaray 2-0
Tottenham-PSV 2-1

42Sárga lapIvan Rakitic
83GólMalcom
84Sárga lapMarcelo Brozovic
87GólMauro Icardi
88Sárga lapIvan Perisic
Összeállítások
4-2-3-1
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!