A barcelonai hősök ezúttal nem viseltek köpenyt

Horizontal
Barcelona's Spanish defender Gerard Pique (2L) celebrates with Barcelona's Spanish defender Jordi Alba after scoring during the Spanish league football match FC Barcelona against Villarreal CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on December 2, 2018. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona hazai pályán 2-0-ra győzött a Villarreal ellen a spanyol bajnokság 14. fordulójában.

A Barcelona nagy fölényben kezdte a meccset, beszorította ellenfelét a saját kapuja elé, de egy Messi-lövést leszámítva nem tudott komoly gólhelyzetet kialakítani. A Villarreal veszélyes kontrákat vezetett, és a 15. percben meg is szerezhette volna a vezetést, de Moreno - nyakán a védővel - csak a kapufát találta el.

Piqué szerezte a Barcelona vezető gólját Forrás: AFP/Lluis Gene

A 36. percben góllá érett a hazai fölény: a végig jól mozgó Dembélé tekert középre egy labdát a jobb szélről, amit Piqué fejelt a kapuba. Három perccel később Messi megduplázhatta volna az előnyt, de a takarásból érkező lövését Asenjo védeni tudta.

A második félidő is Barca-helyzettel indult, Dembélé beadását Vidal átlépte, de még ez sem zavarta meg Asenjót, aki bravúrral szögletre ütötte a labdát.

A folytatásban kissé leült a játék, egyik kapu előtt sem alakult ki veszély. Feltehetően ezt unta meg Coutinho is, amikor a 78. percben néhány csel után távolról megcélozta a bal felső sarkot - a labda épphogy elment a kapu mellett.

A 87. percben Messi adott egy zseniális ütempasszt a csereként beállt Alenának, aki kicsit kivárt, majd Asenjo mellett a kapuba emelt.

Győzelmével a Barcelona átvette a vezetést a tabellán.

A meccs összefoglalója itt.

11Sárga lapVictor Ruiz
18Sárga lapClement Lenglet
26Sárga lapAlvaro Gonzalez
35GólGerard Pique
69Sárga lapJordi Alba
87GólCarles Alena
90Sárga lapAlfonso Pedraza
90Sárga lapPablo Fornals
Összeállítások
4-3-3
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!