A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

A Real Madrid a klubvilágbajnok

fbl Horizontal
Real Madrid's Spanish midfielder Marcos Llorente (L) celebrates after scoring a goal during the FIFA Club World Cup final football match Spain's Real Madrid vs Abu Dhabi's Al Ain at the Zayed Sports City Stadium in Abu Dhabi, the capital of the United Arab Emirates, on December 22, 2018. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid egymást követő harmadik évben bizonyult a legjobbnak a labdarúgó klubvilágbajnokságon, miután az Egyesült Arab Emírségekben rendezett torna szombati döntőjében 4-1-re legyőzte az al-Aint.

Az al-Ain kezdte aktívabban az összecsapást, sőt Sergio Ramos óriási mentésére volt szüksége a legutóbbi két kiírásban győztes Realnak, hogy ne kerüljön hátrányba. Két perccel később viszont már előnyben volt: Karim Benzema a 16-oson belülről gurította vissza a labdát Luka Modricnak, a friss aranylabdás pedig 20 méterről, középről a jobb oldali kapufa mellé csavart.

Négyet lőtt a Real a döntőben Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A második félidőben is a spanyol csapat irányított, és egy pontrúgás után kétgólosra növelte előnyét: egy jobb oldali szögletet követően rossz helyre szabadított fel az al-Ain védelme, Marcos Llorente pedig 18 méterről, kapásból a jobb alsóba zúdította profi pályafutása első találatát. A csapatkapitány Sergio Ramos 20. madridi trófeájának megnyeréséhez góllal járult hozzá: Modric jobb oldali szögletét fejelte be senkitől sem zavartatva az öt és felesről.

Az al-Ain becsületgóljáról Siotani Cukasza gondoskodott, aki pazar fejessel vette be a Real kapuját. A végeredményt azonban nem ő, hanem csapattársa állította be: Jahia Nader ért bele szerencsétlenül Vinícius lövésébe, és juttatta a labdát saját kapujába.

A Real Madrid első csapatként viheti haza sorozatban harmadszor a trófeát, amely az első az edzői posztot október vége óta betöltő Santiago Solari irányításával.

A meccs összefoglalója itt nézhető meg.

Klubvilágbajnokság, döntő
Real Madrid (spanyol) - al-Ain (egyesült arab emírségekbeli) 4-1 (1-0)
---------------------------------------------------------------------
gólszerzők: Modric (14.), Llorente (60.), S. Ramos (79.), Nader (91., öngól), illetve Siotani (86.)

korábban:
a 3. helyért:
River Plate (argentin)-Kashima Antlers (japán) 4-0 (1-0)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!