A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Benzema góljával győzött a Real Madrid

fbl Horizontal
Real Madrid's French forward Karim Benzema celebrates a goal during the Spanish League football match between Real Madrid and Rayo Vallecano at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on December 15, 2018. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid hazai pályán 1-0-ra verte a kieső helyen álló Rayo Vallecanót a spanyol bajnokság 16. fordulójában.

A hét közben a CSZKA Moszkvától története legnagyobb hazai BL-vereségét elszenvedő Real mezőnyfölénye már a 13. percben góllá érett, amikor Vázquez védelem mögé bepasszolt labdáját Benzema lőtte a kapuba.

A meccs előtt Modric megmutatta az aranylabdáját a Bernabéunak Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A Rayo - amely csak ritkán tudta átlépni a felezővonalat - azonnal egyenlíthetett volna, egy jobbról beívelt szögletre Velazquez érkezett középen, de az uruguayi védő fejese néhány centivel elkerülte a kaput.

A 19. percben Asensio lépett ki ajtó-ablak ziccerben, de a gyenge lövését Dimitrievski bravúrral védeni tudta. Ezután kicsit leült a meccs, egyik kapu előtt sem alakult ki veszély. A 36. percben Kroos lőtt ballal a tizenhatos előteréből, a kapus már verve volt, a labda viszont kijött a kapufáról.

A második félidő egy nagy Asensio-lehetőséggel indult (a spanyol támadó közelről telibe lőtte a kapust), majd Ramos fejelt gólt, csakhogy azt a játékvezető les miatt érvénytelenítette - jogosan.

A hosszabbításban a Rayónak megvolt az esélye, hogy kiegyenlítsen, de Courtois kétszer is nagyot védett, így maradt az 1-0, amivel a Real - ideiglenesen - feljött a tabella harmadik helyére.

A meccs összefoglalója itt nézhető meg.

13GólKarim Benzema
39Sárga lapAlejandro Galvez
64Sárga lapBebe
83Sárga lapGiannelli Imbula
Összeállítások
4-3-3
4-1-4-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!