Vágólapra másolva!
A MOL Vidi FC hatalmas meglepetésre hazai pályán kapott ki 2-0-ra a Puskás Akadémiától. A Puskás kispadján ezen a meccsen debütált Radoki János, aki három 18 éves játékost küldött pályára a címvédő ellen. A Ferencváros később lép pályára a Honvéd ellen, egy győzelemmel pedig nyolcpontosra növelhetné előnyét a Vidi csapata előtt.

Kora délután az MTK-Paks meccsel kezdődött az NB I tavaszi szezonja, majd délután további négy meccset rendeztek. A bajnoki címvédő, a bajnokságban második helyen álló MOL Vidi FC a Puskás Akadémia csapatát fogadta.

A hazaiaknál az új szerzemények közül kezdett Elek Ákos, nem lehetett a pályán a Varga Rolandot az utolsó őszi meccsen fejbe rúgó Vinícius, valamint Kovács István sem, rajtuk kívül Marko Nikolic az alapcsapatát játszatta. A vendégeknél debütált a kispadon Radoki János, aki három 18 éves játékost is pályára küldött Tamás Nándor, Bokros Szilárd és Kiss Tamás személyében.

Az első percekben a csapatkapitány Juhász Roland fejelhetett, előbb egy szabadrúgás, majd egy szögletet követően.

A 7. percben viszont a vendégek örülhettek, a szlovák Jozef Urblík hatalmas gólt lőtt Kovácsik Ádám kapujába. A nyáron szerződtetett játékosnak ez volt az első gólja az NB I-ben.

A folytatásban a Vidi főleg a beadásokban és Scsepovics fejeseiben bízott, de vagy nem talált kaput a csatár, vagy Hegedűs védett. A Puskás eközben szépen tartotta a labdát, Kiss Tamás, Urblík és Radó is többször összezavarta a hazai védelmet.

A második félidőre Elek Ákos helyett Armin Hodzicot küldte be Nikolic, de a Puskás növelhette volna előnyét, Vega lövése után védett Kovácsik.

Nagyot harcolt a két csapat Forrás: molvidi.hu

Az 59. percben Hodzic ollózott Hegedűs kezei közé, majd nem sokkal lőtt a kapu mellé, de az egyenlítés helyett újra a Puskás szerzett gólt; Kiss Tamás passza után Radó András lőtte ki a hosszú alsót.

Az utolsó 20 percre beállt Futács Márkó is, aki rögtön sárga lapot kapott. A Vidi harcolt a gólszerzés érdekében, de ezúttal nem volt ellenszer Hegedűssel szemben. Sőt a 87. percben újra mattolta a hazaiak védelmét a Puskás, Arabulinak csak közelről a kapuba kellett találnia.

Hogy még rosszabb legyen a vége hazai szemszögből, Tamás Krisztián térde bicsaklott meg egy földet érést követően; hordágyon kellett levinni; reméljük, nem súlyos a sérülése, de nem nézett ki túl jól.

Az utolsó pillanatokban még Futács fejelt a kapu mellé; hatalmas meglepetésre: Vidi-Puskás 0-3.

1Sárga lapSzilárd Bokros
7GólJozef Urblik
14Sárga lapStopira
34Sárga lapGeorgi Milanov
48Sárga lapTamás Kiss
54Sárga lapAttila Fiola
71GólAndrás Radó
73Sárga lapMárkó Futács
83Sárga lapArmin Hodzic
88GólBachana Arabuli
Összeállítások
4-3-1-2
4-1-4-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

További eredmények:
DVSC–Újpest 0–0
DVTK–Mezőkövesd 1–1
Haladás–Kisvárda 0–1

Az utolsó 10 percben emberhátrányban futballozó Debrecen 0-0-s döntetlent játszott a vendég Újpesttel. A fővárosi lila-fehérek ezzel sorozatban ötödik mérkőzésükön maradtak veretlenek, ezeken ez volt a negyedik döntetlenjük, idegenben egymás után harmadszor osztoztak a pontokon.

Az első félidőben mindkét oldalon adódtak gólhelyzetek a csapatok előtt, ennek ellenére 0-0-s állásnál vonultak szünetre a felek. Az Újpest elsősorban a baloldalon erőltette a támadásokat, és ott próbálta feltörni - nem sok sikerrel - a hazaiak védelmét, a Debrecen ugyanakkor az egyik átlövési kísérletnél kapufáig jutott.

Fordulás után annyiban változott a játék képe, hogy a második debreceni kapufát követően a vendégek átvették a kezdeményezést, valamivel többet birtokolták a labdát, és rendre veszélyeztettek is. A hazaiak az ellentámadásaikban bíztak, de a hajrára egy kiállítás nyomán emberhátrányba kerültek, így végül örülhettek annak, hogy egy pontot otthon tudtak tartani.

Debreceni VSC-Újpest FC 0-0
Debrecen, 3026 néző, v: Karakó
kiállítva: Kinyik (81.)
sárga lap: Kinyik (32., 81.), Tőzsér (52.), Haris (72.), Kusnyír (87.), illetve Pauljevic (2.)

Debreceni VSC: Kosicky - Pávkovics, Kinyik, Szatmári, Ferenczi - Bódi, Tőzsér, Haris, Szécsi - Takács T. (Kusnyír, 82.), Damásdi (Avdijaj, 61.)

Újpest FC: Banai - Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovic - Sankovic, Onovo - Nwobodo, Nagy D. (Zsótér, 62.), Beridze (Simon K., 69.)- Novothny

A sereghajtó Haladás 1-0-ra kikapott az utolsó előtti Kisvárdától. A bennmaradást illetően egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazaiak már öt meccs óta nyeretlenek, a vendégek pedig az utóbbi négy találkozójukon harmadik győzelmükkel elkerültek a kieső helyről.

Az első félidő nagy részében eseménytelen mezőnyjátékot láthatott a közönség, a kapuk sokáig alig forogtak veszélyben. Királynak egyszer, a másik oldalon pedig a hajrában Felipének kétszer kellett védenie, ezen kívül az jelentett még különleges eseményt, hogy Priskint sérülés miatt fél óra után le kellett cserélni.

A szünet után gyorsan vezetést szerzett a vendégcsapat, amelynek támadásáról az egész hazai védelem lemaradt.

A gól felébresztette a Haladást, amely átvette az irányítást, a Kisvárda védelme azonban, élén a brazil kapussal, útját állta a próbálkozásoknak. Az utolsó tíz percre szinte teljesen beszorultak a vendégek, de a szombathelyieknek nem sikerült egyenlíteniük.

Szombathelyi Haladás-Kisvárda Master Good 0-1 (0-0)
Szombathely, 2512 néző, v.: Bogár
gólszerző: Horváth Z. (51.)
sárga lap: Saláta (63.), illetve Horváth Z. (5.), Beriosz (53.), Felipe (72.)

Szombathelyi Haladás: Király - Habovda, Saláta, Jagodics, Németh Mi. - Bamgboye (Németh Má., 76.), Dausvili, Nyári (Rui Pedro, 63.), Ofosu - Priskin (Rabusic, 31.), Gaál

Kisvárda: Felipe - Melnik, Ene, Vári, Beriosz - Lucas, Karaszjuk (Protic, a szünetben), Seco (Gosztonyi, 68.), Cukalasz (Ilic, 76.) - Grozav, Horváth Z.

A Diósgyőri VTK hazai pályán hosszabbításban szerzett góllal 1-1-es döntetlent játszott megyei riválisával, a Mezőkövesddel. A miskolciak sorozatban hatodik találkozójukon maradtak veretlenek az NB I-ben, ennek ellenére visszacsúsztak a kiesést jelentő 11. helyre, mert a Kisvárda győzött Szombathelyen. A Mezőkövesd nyeretlenségi sorozata pedig öt mérkőzés óta tart az élvonalban.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, de mindkét csapat védelme stabil volt, így az első tíz percben nem alakult ki gólhelyzet. Ezt követően a vendégek kerültek fölénybe, több ígéretes akciót vezettek, gólt azonban nem sikerült szerezniük, mert a DVTK szervezetten védekezett.

A második félidőt nagy lendülettel kezdték a miskolciak, öt perc alatt több nagy lehetőségük is volt, a kihagyott helyzetek viszont megbosszulták magukat, mert a Mezőkövesd első támadásából betalált. A kapott gól alaposan visszavetette a hazai csapatot, amely csak az utolsó húsz percre tért magához. Hiába tartotta azonban kisebb megszakításokkal nyomás alatt a vendégkaput, egyenlíteni sokáig nem tudott, mígnem a hatperces ráadásban a csereként beállt Vernes fejjel mentett pontot a csapatának.

Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)
Miskolc, 1500 néző, v.: Szőts
gólszerzők: Vernes (94.), illetve Molnár G. (52.)
sárga lap: Hasani (40.), Vernes (83.), Tajti (86.), illetve Drazic (30.), Vadnai (69.)

Diósgyőri VTK: Bukrán - Sesztakov, Brkovic, Karan, Tamás M. - Márkvárt - Szabó B. (Bacsa, 67.), Géringer (Tajti, 57.), Juhar - Hasani (Vernes, 62.), Mihajlovic

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas D., Pillár, Szalai, Vadnai (Katanec, 84.) - Meszhi, Bertus - Pekár (Silye, 67.), Molnár G., Cseri (Dragóner, 90.) - Drazic

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista

Mindent egy helyen az Eb-ről