Gulácsiék nyertek, Szalaiék döntetlent játszottak a Bundesligában

Horizontal
Leipzig's German defender Willi Orban (L) and Schalke's German midfielder Mark Uth vie for the ball during the German first division Bundesliga football match FC Schalke 04 v RB Leipzig in Gelsenkirchen, western Germany on March 16, 2019. (Photo by SASCHA SCHUERMANN / AFP) / RESTRICTIONS: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
Gulácsi Péter tizenharmadik kapott gól nélkül lehozott bajnoki mérkőzésén az RB Leipzig idegenben 1-0-ra legyőzte a Schalke 0-4 együttesét a Bundesliga 26. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén. Szalai Ádám félóra játéklehetőséget kapott a Stuttgartban döntetlent játszó Hoffenheimben. A Thomas Doll által irányított Hannover nem tud kikapaszkodni a gödörből, ezúttal Augsburgban kapott ki a csapat.

Az RB Leipzig a kapuban Gulácsi Péterrel, a védelemben pedig Willi Orbánnal állt föl a keddi Bajnokok Ligája-tragédia (0-7 a Manchester City otthonában) edzőt váltó Schalke otthonában. Az első percek azt mutatták, hogy hiába tért vissza a kispadra Huub Stevens, ő sem képes néhány nap alatt rendbe tenni a Schalke játékát. Az első negyedóra végén meg is szerezték a vezetést a vendégek: egy beadás után nem tudtak felszabadítani a hazaiak, Poulsen lövését Nübel kapus óriási bravúrral a felső lécre tolta, a kipattanót azonban nem tudták eltakarítani a védők, Timo Werner viszont megtalálta a labdát, és megszerezte szezonbeli 12. gólját.

Az első félidő játékát nézve csak egyetlen kérdésünk lehetett, azok után, hogy a hazai csapatnak nem volt értékelhető támadása: hogy juthatott ez a Schalke a legjobb 16 csapat közé a BL-ben?

A második 45 percben alig-alig láthattunk focira, különösen top futballra emlékeztető megmozdulást, úgyhogy jegyezzük fel azt, hogy Gulácsi Péter a tizenharmadik bajnokiját hozta le kapott gól nélkül a szezonban.

A Hoffenheim Szalai Ádámmal kispadon kezdte a mérkőzést a kiesés elől menekülő Stuttgart otthonában. Az első félidő végén Kramaric révén meg is szerezték a vezetést, azonban a második játékrész közepén egyenlíteni tudtak a hazaiak, akik így legalább az egyik pontot otthon tartották. Szalai a 63. percben léphetett pályára, Joelintont váltotta.

A Thomas Doll által irányított, utolsó előtti helyen álló Hannover hiába szerzett vezetést már a nyolcadik percben, végül pont nélkül távozott az Augsburg otthonából.

A gólszegény délutánban a Wolfsburg–Düsseldorf találkozó hozott színt, ahol fél óra elteltével a vendégek szereztek vezetést, de a hazaiak négy perccel később egyenlítettek, majd a második félidő elején öt percen belül lőttek hármat. A Wolfsburg ekkor 4 kaput találó lövésből 4 gólnál járt.

Erre azért még a vendégeknek is volt válaszuk, Benito Raman révén, a végeredményt azonban Wout Weghorst állította be, aki mesterhármassal zárta a 90 percet.

Eredmények, 26. forduló:
Schalke–RB Leipzig 0-1 (0-1)
gól: T. Werner 14.
Augsburg–Hannover 3-1 (0-1)
gól: Cordóva 65., Scmid 78., Hahn 86., ill. Weydandt 8.
Stuttgart–Hoffenheim 1-1 (0-1)
gól:
Zuber 66., ill. Kramaric 42.
Wolfsburg–Düsseldorf 5-2 (1-1)
gól: Mehmedi 34., Weghorst 54., 59., 88., Knoche 57., ill. Ayhan 30., Raman 65.
később:
Hertha BSC–Borussia Dortmund

Mindent egy helyen az Eb-ről