Eldőlt: Messi rúgta a Barcelona történetének legszebb gólját - videó

- Horizontal FULL LENGH ACTION FOOTBALL MATCH
FC Barcelona's Argentine Leo Messi (C) vies with Belenguer (R) and Alexis (L) before scoring the second goal against Getafe during their Spanish King's Cup football match, 18 April 2007, at Camp Nou stadium in Barcelona. AFP PHOTO/LLUIS GENE (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona megszavaztatta a szurkolóit. A kérdés az volt, ki szerezte a klub történetének legszebb, legemlékezetesebb gólját. A végeredmény nem meglepetés, az argentin Lionel Messi nyert, de az övé lett a második és a harmadik hely is.

A klub által indított szavazás három hónapig tartott, és több mint félmillió szavazat érkezett. Az összesítés alapján toronymagasan Messi Getafe ellen lőtt gólja nyert, 45 százalékot kapott.

A Getafe elleni kupaelődöntőben Messi a saját térfeléről indult, és Diego Maradonát idézve menetelt végig, kicselezve a Getafe-védőket a 2006-07-es idényben.

A második helyen is egy kupagólja végzett, ezt 2015-ben, a döntőben, az Atheltic Bilbao ellen szerezte, a harmadik pedig egy Real Madrid elleni találat lett a 2010-11-es idényből, ezt a Santiago Bernabéuban szerezte, a Bajnokok Ligájában. Előbbi 28, utóbbi 16 százalékot kapott.

A negyedik helyre futott be Sergi Roberto Paris Saint-Germain ellen szerzett gólja 2017-ből. Az az utolsó percben szerzett gól jelentette a Barcelona továbbjutását a BL-ben, úgy, hogy az első meccsen a PSG 4-0-ra tudott nyerni, a visszavágón a katalánok 6-1-re nyertek, és továbbjutottak.

A szurkolók 160 országból szavaztak, és 63 gól kapott szavazatot, ezekből tíz fűződött Messi nevéhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!