Vágólapra másolva!
Új edzővel bővül a Ferencváros labdarúgócsapatának stábja. A spanyol Unai Melgosa Zorrilla honfitársához, Alberto Bosch-hoz, valamint Máté Csabához hasonlóan másodedzőként segíti a jövőben Szergej Rebrov munkáját - írja a Fradi.hu.

Melgosa 1976. január 11-én született a baszkföldi Bilbaóban. A 43 éves szakember nem érkezik ismeretlen környezetbe, hiszen az ukrán Dinamo Kijevnél már dolgozott együtt Szergej Rebrovval, valamint Alberto Boschsal is. Melgosa Spanyolországban dolgozott az Athletic Bilbaónál és a Málaganál is, az előbbi klubban nemcsak edzőként, hanem másik szakmájában, pszichológusként is dolgozott.

Unai Melgosa Zorrilla már dolgozott Rebrovval Kijevben is Forrás: twitter.com/dynamokyiven

2015 és 2017 között az ukrán Dinamo Kijev U19-es csapatának volt vezetőedzője, amellyel az ifjúsági Bajnokok Ligájában is szerepelt. Mivel Rebrov akkor híresen támaszkodott a Dinamo utánpótlására, így a két szakember tökéletesen ismeri egymás munkamódszereit.

Melgosa Ukrajna után Katarban dolgozott, ahol szintén fiatalokkal foglalkozott az Aspire akadémián. 2014-ben Katar U19-es csapata Ázsia-kupát nyert, közülük mindenki ezen az akadémián nevelkedett. Katar 2019-ben a felnőttek között is megnyerte az Ázsia-kupát, a 2018-as Ázsiai Játékokon Melgosa ült a katari U23-as válogatott kispadján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!