A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

A Real Madrid is beszállhat a Neymar-üzletbe

TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL TRAINING BUST HAND ON FACE MAKING A FACE
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (L) jokes with Saint-Germain's French forward Kylian MBappe (R) during a training session at the Shenzhen Universiade Stadium in Shenzhen on August 2, 2019, on the eve of the French Trophy of Champions football match between Rennes and Paris Saint-Germain. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid személyében új szereplő szállt be abba a szappanoperába, amelyiknek vezérmotívuma Neymar távozása a Paris Saint-Germainből.

A legnagyobb brazil sportlap, az O Globo online kiadása ír arról, hogy Párizsban ültek tárgyalóasztalhoz a Paris Saint-Germain és a Real Madrid képviselői, a téma pedig mi, illetve ki más lehetne, mint Neymar.

A madridiak megjelenése váratlan fordulat, de a brazil lap egészen elfogadható magyarázattal szolgál. Neymar korábbi klubja, a Barcelona és a PSG között megfenekleni látszanak tárgyalások, miután a két éve 222 millió euróért vett brazilért, akinek 2022-ig érvényes a szerződése, érthetően szeretne pénzt látni a francia klub.

Csak vinne már el valaki! Forrás: AFP/Franck Fife

A Barca szívesen vinné vissza korábbi sztárját, de arról hallani sem akarnak, hogy százmillió eurót kicsengessenek érte, és még játékos(oka)t is küldjenek Párizsba (Philippe Coutinho és Ousmane Dembélé neve merült fel).

Neymar viszont menni akar, az új sportigazgató, Leonardo is szívesen látná házon kívül, a tulajdonos, Nasszer al-Khelaifi pedig úgy van vele, hogy ne menjen rá egy újabb szezon arra, hogy a brazil sztár nem érzi jól magát a francia fővárosban.

És milyen érdekes, Madridban is hasonló gondokkal küzdenek. Zinedine Zidane gyakorlatilag kirúgta a csapatból a 2013-ban százmillió euróért vett Gareth Bale-t, aki ugyan korántsem olyan emblematikus játékosa a csapatnak, mint Neymar a PSG-nek, de éppen elég fontos ahhoz, hogy vele foglalkozzanak a lapok akkor is, amikor nem kellene. A Real már megpróbálta elpasszolni Kínába, ahol a Csiangszu Szuning heti egymillió eurós fizetést adott volna neki, ha ingyen viheti.

Nasszer al-Khelaifi és Florentino Pérez a 2018 márciusi Paris Saint-Germain–Real Madrid BL-nyolcaddöntőn Forrás: AFP/Franck Fife

Csakhogy napokkal a szerződés aláírása előtt Florentino Pérez, madridi klubelnök meggondolta magát, és úgy döntött, hogy mégis szeretne pénzt látni a walesiért, akinek 500 millió euró a 2022-ben lejáró szerződésében rögzített kivásárlási ára.

Zidane alatt játszani nem fog, az biztos, hiába Pérez kedvence, viszont jó cserealap még lehet belőle. Érte és Keylor Navasért megkaphatja Pérez – aki az O Globo szerint nagyon jóban van al-Khelaifival – Neymart, nekik nem okoz gondot a walesi fizetése (kb. 300 ezer euró hetente), és mindkét otthagyhatná végre a nemszeretem csapatát.

Gyors megoldásra azért ne számítsunk, mégiscsak százmillió eurókról van szó, és miután a spanyol és a francia átigazolási piac is csak szeptember 2-án zárja kapuit, bőven van idejük a feleknek egyezkedni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!