Tokmacnak köszönhetően már Afrikában és Norvégiában is szurkolnak a Fradinak

Budapest, 2019. április 20. A gólszerző ferencvárosi Tokmac Chol Nguen (b) és csapattársa, Ivan Petrjak a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Ferencváros - MOL Vidi FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. április 20-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Kemény játékra számít a litván FK Suduva elleni Európa-liga selejtezőben a Ferendváros védője, Tokmac Nguen. A csütörtöki meccs előtt a Nemzeti Sportnak adott interjújában az afrikai játékos azt mondta, tanultak a Dinamo Zagreb elleni 4-0-s vereségből, de csak akkor lenne nyugodt, ha a litvánok ellen 2-3 gólt szerzenének idegenben. Beszélt arról is, hogy már Afrikában és Norvégiában is vannak Fradi-szurkolók. 

"Az elmúlt napokban sokat foglalkoztunk a Suduva együttesével, a szakmai stáb több jelenetet is mutatott a játékáról. A Maccabi Tel-Aviv elleni legutóbbi hazai selejtezőjét az elejétől a végéig megnéztük. Nem volt nehéz észrevenni, hogy kemény, jó felépítésű védők alkotják a csapatot, na és két remek csatár, akik bármikor képesek veszélyt teremteni" - árulta el a 25 éves, kenyai származású játékos a felkészülésről.

Tokmac Chol Nguen mostanra úgy érzi, beilleszkedett Forrás: MTI/Kovács Tamás

Beszélt arról is, hogy az idegenben kezdett párharc első meccse után csak akkor lenne nyugodt, ha két-három lőtt góllal jönnének el Litvániából. Elmondta, jól érzi magát Budapesten, habár nehéz volt a beilleszkedés.

"Mostanra sokkal jobban érzem magam a bőrömben, mint amikor idekerültem. Akkor minden új volt, meg kellett szoknom az országot, Budapestet, a klubot, az új környezetet, az edzőpályákat, a társakat, na és nem utolsó sorban a Szerhij Rebrov által előnyben részesített taktikát.

a bolgárok ellen ráadásul a hazai és az idegenbeli találkozón is. Közelítek a legjobbamhoz, de aki ismer, tudja, hogy ennél is többre vagyok képes."

Kenyában született, majd hatévesen Norvégiába költöztek, ennek köszönhetően már nemcsak a közeli családtagjai, hanem ismerősei is szurkolnak a Fradinak.

"Apuék általában Fradi-mezben nézik odahaza a mérkőzéseimet, de nemcsak nekik, hanem a barátaimnak is van már. Úgyhogy immár Afrikában és Norvégiában is vannak Ferencváros-szurkolók."

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!