Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 4. fordulójának szombati mérkőzésén a MOL Fehérvár Pakson is nyerni tudott (0-2), így hibátlan maradt. Ahogy a Mezőkövesd és Debrecen is, előbbi a Diósgyőrt ütötte ki idegenben (0-3), míg utóbbi a Honvédot verte 3-2-re az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, így a kispesti együttes továbbra is pont nélkül áll. A Kisvárda 2-0-ra legyőzte az Újpestet, míg az újoncok csatájában Kaposváron nyert simán a ZTE (0-4).

Hibátlan maradt a MOL Fehérvár

A listavezető és hibátlan MOL Fehérvár számára bíztató lehetett a meccset megelőzően, hogy 11 találattal kimagaslóan a legtöbb gólt szerezte, a Paks viszont nem tudott kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Böde Dániel a kezdőcsapatban kapott helyet, a vendégek csapatkapitánya, Juhász Roland viszont kisebb sérülése miatt csak a kispadra ült le.

A mérkőzést a Fehérvár kezdte jobban, egyértelműen irányította a játékot, míg a Paksnak csak a védekezésre volt ereje. A 20. percben kis híján Futács Márkó szerzett vezetést a székesfehérvári együttesnek, de 7 méterről, kissé kiszorított szögből az oldalhálóba lőtt.

Négy perccel később azonban már nem hibázott Futács, Boban Nikolov kiugratása után 13 méterről a jobb alsóba gurított.

A 28. percben egyenlíthetett volna a Paks, de Kovácsik Ádám előbb Böde Dániel, majd Szabó János elől is nagyot mentett. A folytatásban is sok helyzet adódott mindkét oldalon, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, vagy a kapusok védtek nagyot. Ivan Petrjak kiugrása után Holczer Ádám mentett a hazai térfél közepén, míg a másik oldalon Bartha László 18 méteres lövését tolta ki nagy bravúrral Kovácsik.

Pakson is nyert a Fehérvár Forrás: molfehervarfc.hu

A Fehérvár a második félidő elején növelhette volna az előnyét, de Futács kiszorított szögből leadott közeli lövését védte Holczer. A Paks a folytatásban sokat tett az egyenlítésért, de a Fehérvár szerzett újabb gólt.

Petrjak kényszerítőzött Futáccsal, majd az előbbi az ötösről a jobb alsóba lőtt a 61. percben.

A Paks még ekkor sem adta fel, nagy erőket mozgósított a szépítő gól megszerzése érdekében, de Kovácsik válogatott formában védett, Böde Dániel hiába próbálkozott lábbal, fejjel. A Fehárvár a végéig megőrizte a kétgólos előnyét, és továbbra is szászszázalékos.

24GólMárkó Futács
43Sárga lapMárkó Futács
46Sárga lapAttila Fiola
54Sárga lapLoic Nego
61GólIvan Petryak
65Sárga lapAndras Fejes
66Sárga lapArmin Hodzic
87Sárga lapBalázs Balogh
Összeállítások
4-4-2
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tovább szárnyal a Mezőkövesd

A borsodi rangadó előtt forrtak az indulatok: a DVTK spanyol mestere, Fernando Fernandez szerint a Kövesd kémeket küldött csapata edzésére, amely szerinte nagy tiszteletlenség. Természetesen az ellenfélnél tagadták, hogy ilyet tettek volna, mindenesetre már csak emiatt is jó meccsre volt kilátás.

Az első komolyabb helyzetre a 13. percig kellett várni, amikor hatalmas DVTK-lehetőség maradt ki. A hazai kontra végén

Tajti Mátyás adott szép labdát Prosser Dánielnek, aki hatalmas ziccerben kapu mellé lőtt.

Ezt követően nem igazán tudtak gólhelyzeteket kialakítani a csapatok, a mezőnyben viszont hatalmas volt a csata.

A csapatok kiválóan védekeztek, így távoli lövésekkel próbálkoztak mindkét oldalon, nem sok sikerrel. Az első félidő utolsó pillanataiban mégis vezetést szerezhetett volna a Diósgyőr, de Prosser szabadrúgása után Szerhij Sesztakov centikkel kapu fölé csúsztatott.

A második játékrészt kiválóan kezdte a Mezőkövesd, az 50. percben ugyanis megszerezte a vezetést a vendég együttes:

Pekár László bal oldali beadása után Nagy Dániel lőtt a kapuba 6 méterről.

Nem sokat kellett várni az újabb találatra, az 56. percben

Vadnai beadása után Aljakszandr Karnyicki bevetődve lőtt 7 méterről a kapuba.

És itt még nem volt vége a kövesdi gálának,

a 66. percben Cseri Tamás 30 méteres szabadrúgásból vette be Danilovics kapuját.

A középpályás sorozatban a harmadik bajnokin talált a kapuba. Ezzel pedig le is zárult a mérkőzés érdemi része, a Mezőkövesdnek érthető módon jó volt a háromgólos vezetés, a DVTK pedig már nem hitt abban, hogy felállhat. Ez pedig azt jelenti, hogy a Kövesd négy meccs után is hibátlan, míg a Diósgyőr sorozatban a második vereségét szenvedte el.

14Sárga lapDániel Vadnai
24Sárga lapPatrik Ternovan
50GólDaniel Nagy
55Sárga lapYannick Ndzoumou
55Sárga lapFlorent Hasani
56GólAleksandr Karnitskiy
66GólTamás Cseri
73Sárga lapBudu Zivzivadze
Összeállítások
4-2-3-1
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Már nem meglepetés a Kisvárda győzelme

Az eddig remeklő Kisvárda ezúttal sem hazudtolta meg magát, most az Újpestet verték meg hazai pályán, a román Gheorghe Grozav duplájával.

Az első félidőben ugyan az Újpest birtokolta többet a labdát, de a lila-fehérek kapura szinte teljesen veszélytelenek voltak. Felipének, a hazaiak kiváló hálóőrének egyetlen kísérletet kellett csak hárítania.

A biztonsági futballt bemutató hazaiak a sérülés miatt csereként pályára lépő Gosztonyi harcosságának köszönhetően kerültek előnybe, miután egy kiváló labdaszerzést követően készített elő Grozavnak.

Az újpesti Kovács Lóránt (b) és a kisvárdai Grozav Gheorghe –Teodor a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Kisvárda Master Good - Újpest FC mérkőzésen a kisvárdai Várkert Stadionban Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A második félidő elején Cukalasz került ziccerbe, de hibázott, pedig az első negyvenöt percben látottak alapján el is dönthette volna a három pont sorsát. Ugyan a folytatásban is a lila-fehérek irányították a találkozót, de sokkal inkább a gyors ellenakciókkal operáló hazaiak alakítottak ki veszélyesebb helyzeteket. A Kisvárda végül egy néhány érintéses akcióból megszerezte második gólját, a román Grozav a negyedik meccsén ötödször volt eredményes a szezonban.

Az Újpest a hajrában már csak a szépítésért támadhatott, de nem sikerült a fővárosiaknak megszerezniük a becsületgólt.

23GólGheorghe Grozav
37Sárga lapDzenan Burekovic
70Sárga lapLucas
74GólGheorghe Grozav
Összeállítások
4-2-3-1
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A ZTE nyerte az újoncok csatáját

A két újonc csapat egyaránt pont nélkül várta a negyedik fordulót, igaz, a ZTE előzőleg csak két mérkőzést játszott. A vendégek nem nevezték a meccsre a nemrég szerződtetett, 26-szoros válogatott Stieber Zoltánt, aki júliusban távozott az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő DC Unitedtől, és 14 szezont töltött el légiósként.

A lendületesen kezdő hazaiak a 17. percben tíz főre fogyatkoztak Nagy Krisztián durvasága nyomán, az emberelőnybe került ZTE pedig egyre többet kezdeményezett.

Ennek eredményeképpen egy perc alatt két góllal elhúzott a másodosztály bajnoka, a Kaposvár a félidő hajrájában jutott el újra helyzetekig.

A fordulás után a játékvezető les miatt érvénytelenítette az elszántan rohamozó hazaiak szépítő találatát, majd felváltva alakultak ki helyzetek a két kapu előtt.

A hajrában a vendégek újabb két gólja megpecsételte a somogyi csapat sorsát, a ZTE 2012 áprilisa után nyert újra élvonalbeli mérkőzést.

18Piros lapKrisztián Nagy
32Sárga lapMartin Adam
34GólDavid Barczi
45Sárga lapSzllard Devecseri
47Sárga lapRichárd Nagy
54Sárga lapAttila Szakaly
83GólSzllard Devecseri
90GólEduvie Ikoba
Összeállítások
4-2-3-1
4-1-4-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Lanzafame duplája sem volt elég a pontszerzéshez

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, amelyen már a kilencedik percben vezetéshez jutottak a vendégek: Szécsi remek keresztpasszát Trujic lőtte a hazai kapuba. A hátrányban lévő Honvéd válaszként azonnal átvette az irányítást, és előbb helyzetekig, majd a 44. percben egyenlítésig jutott: egy kontra végén a ziccerben lévő Moutari önzetlen passzát Lanzafame helyezte az üres kapuba.

A szünet után mezőnyfölényben futballozott a Honvéd - kapufájuk így is volt a fővárosiaknak -, a 66. percben Haris átlövésével mégis ismét a Debrecen szerzett vezetést. Alig telt el tíz perc, Varga Kevin kettőre növelte a vendégek előnyét. A hajrában beszorította ellenfelét a kispesti együttes, de Lanzafame szabadrúgásból szerzett góljával csak csökkenteni tudta a hátrányát.

8GólNikola Trujic
44GólDavide Lanzafame
60Sárga lapNikola Trujic
65Sárga lapDavide Lanzafame
67GólAttila Haris
73Sárga lapErik Kusnyir
77GólKevin Varga
82GólDavide Lanzafame
86Sárga lapTonci Kukoc
Összeállítások
3-5-2
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Az új szezonban a kispesti csapat a negyedik bajnokiját is elveszítette, a debreceni együttes viszont három találkozót követően is százszázalékos.

Az OTP Bank Liga 4. fordulójának szombati eredményei:
Kisvárda Master Good-Újpest FC 2-0 (1-0)
Paksi FC-MOL Fehérvár FC 0-2 (0-1)
Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 0-3 (0-0)
Kaposvári Rákóczi FC-ZTE FC 0-4 (0-2)
Budapest Honvéd-Debreceni VSC 2-3 (1-1)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista

Mindent egy helyen az Eb-ről