Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar fociválogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak adott interjút, amiben elmondta, még mindig nem tette túl magát a cardiffi Európa-bajnoki selejtezőn. Az olasz szakember arról is beszélt, ad még lehetőséget Dzsudzsák Balázsnak, és elmondta, mivel fogadta őt Nikolics Nemanja, amikor felhívta.

„Egyrészről dühös, másrészről pedig nagyon csalódott vagyok, mert számomra elfogadhatatlan az a második félidő, amit ott nyújtottunk. Nem arról van szó, veszíthetünk, ha ez ellenfél jobb nálunk veszíthetünk. De küzdenünk kell a legvégéig, amit nem tettünk meg" – mondta Rossi a Wales elleni meccsről hónapokkal később.

Az olasz szakember úgy látja, nem a motiváció hiányzik a futballistáiból, hanem az a belső mentális erő, amit nem nevezne önbizalomhiánynak, de olyan tehernek igen, ami már a nagy meccsek előtti napokban, a felkészülés során kimeríti az energiakészleteiket.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Fotó: Polyák Attila - Origo

A támadók közül az utóbbi időben egyaránt klubot váltó Dzsudzsák Balázs és Nikolics Nemanja behívása vetett fel kérdéseket.

„Jelen pillanatban ugyanúgy 108 válogatottsággal rendelkezik, mint a rekorder Király Gábor. De hamarosan ő lehet az abszolút csúcstartó, és én szeretném megadni neki az esélyt" - mondta Rossi Dzsudzsákról, akire úgy tűnik, továbbra is számít a kapitány.

„Nikolicsot azonnal felhívtam, amikor hazajött,

A játékosok háromhavonta mást gondolnak. Másfél év elteltével egy játékos képes teljesen megváltozni. Amit láttam, az alapján azt mondhatom, hogy Nemanja jelenleg nincs azon a szinten és abban a formában, hogy válogatott legyen" – mondta Rossi Nikolicsról.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a tervek szerint március 16-án hirdeti ki keretét a március 26-án sorra kerülő, bulgáriai Eb-pótselejtezőre. A magyar válogatott győzelme esetén öt nappal később a Puskás Arénában fogadja az Izland-Románia párharc továbbjutóját. A második összecsapás győztese kijut a nyári kontinensviadalra, amelynek egyik helyszíne Budapest lesz.

Mindent egy helyen az Eb-ről