Harmadjára rúgott a szezonban hét gólt az Atalanta az olasz bajnokságban

Atalanta BC v Valencia Cf  - UEFA Champions League  SPORT soccer soccer match TEAM FOOTBALL UEFA SOCCER PLAYER CHAMPIONS LEAGUE small group of people full lenght
Ruslan Malinovskyi, Marten De Roon and Rafael Toloi of Atalanta greeting the supporters at the end of the UEFA Champions League Round of 16 first leg match Atalanta BC v Valencia Cf at the San Siro Stadium in Milan, Italy on February 19, 2020 (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Atalanta idegenben győzte le 7-2-re az újonc Lecce csapatát a Serie A 26. fordulójának vasárnapi mérkőzésén.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében is érdekelt bergamói csapatnak az idei szezonban ez volt a harmadik bajnoki mérkőzése, amikor hét gólt tudott szerezni: tavaly október 27-én az Udinését verték meg 7-1-re, míg idén január 25-én a Torinót győzték le idegenben 7-0-ra. Gian Piero Gasperini csapatának van két 5-0-s győzelme is a Serie A-ban (a Milan és a Parma ellen), azaz jelen kiírásban már ötször rúgtak legalább öt gólt. Ennél több ilyen meccse csak az AC Milannak volt az 1958-59-es szezonban a Serie A történetében.

A Lecce ellen triplázó Duvan Zapata révén az Atalantának három játékosa (rajta kívül még a szlovén Josip Ilicic és a kolumbiai Luis Muriel) van, aki már elérte a tíz gólt. Hasonlóra az öt európai top ligában csak a Manchester Citynél és a Paris Saint-Germainnél találunk példát. Az Atalanta már 70 rúgott gólnál jár a bajnokságban, amit tízzel több mint a listavezető Juventus termése, de megelőzik a PL-ben legeredményesebb Manchester Cityt (27 meccs, 68 gól) és a 25 bajnokin 62 gólig jutó Barcelonát is.

Serie A, 26. forduló:
Lecce–Atalanta 2-7 (2-2)
gól:
Saponara 29., Donati 39., ill. Donati 17. (öngól), Zapata 22., 54., 62., Ilicic 47., Muriel 87., Malinovskiy 90+1.

Mindent egy helyen az Eb-ről