Döntetlent játszott a dobogóért küzdő Diósgyőr a ZTE-vel - videó

Miskolc, 2020. június 10. A zalaegerszegi Matija Katanec (b) és a diósgyőri Mirko Ivanovski a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - ZTE FC mérkőzésen a diósgyőri DVTK Stadionban 2020. június 10-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 28. fordulójának szerda délutáni mérkőzésén a DVTK technikai telt ház mellett fogadta a ZTE együttesét. A hazaiak hatpontos hátrányban várták a meccset a dobogó legalsó fokán, és így még nemzetközi kupaszereplést érő helyen álló Mezőkövesd mögött. A vendégek pedig mindössze három pontra álltak a kieső, 11. helytől a bajnoki tabellán. A találkozó végül 1-1-s eredménnyel ért véget, így pontosztozkodásra került sor.

Az első negyedórát követően kiegyenlített mezőnymunka jellemezte a mérkőzést, nagyjából fele-fele arányban birtokolták a felek a labdát. Az első komolyabb lehetőségre a 33. percben került sor.

A hazaiak támadása végén Molnár lőtt közelről kapura kiszorított szögből, de a kapus a helyén volt, így maradt a 0-0.

Alig hat perccel később a ZTE szögletből veszélyeztetett, Katanecnek sikerült mindenki előtt elfejelni a labdát, de a próbálkozása középre ment, így nem okozott Danilovicnak gondot, aki magabiztosan fogta a labdát.

Az első félidőben nem sikerült a csapatoknak gólt szerezni, így 0-0-s állásnál mehettek el a labdarúgók a szünetre.

A második játékrészben is a harcé volt a főszerep a pályán, mindkét oldal próbálta a saját támadásait befejezni, de jól működtek a védelmek. Az 59. percben aztán eljött a cserék ideje a meccsen, a vendégeknél Bolla, Radó és Bőle érkezett a pályára, míg a DVTK-nál Korbely, Márkvárt és Tabakovic jött frissítésnek.

Miskolc, 2020. június 10. A zalaegerszegi Matija Katanec (b), Kocsis Gergő (b2) és Szépe János (j), valamint a diósgyőri Mirko Ivanovski a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - ZTE FC mérkőzésen a diósgyőri DVTK Stadionban 2020. június 10-én. MTI/Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az új emberek hamar felpörgették az eseményeket,

a változtatások után gyakorlatilag egyből az első akció során Polgár becsúszása után úgy tűnt, hogy elérte Radó lábát a tizenhatoson belül, de a bíró kifele ítélt szabadrúgást

és Radónak még egy sárga lapot is adott műesésért.

Nem sokkal később újból Radó előtt volt nagy lehetőség, de gól ezúttal sem született, nem úgy a 67. perc végén.

Egy DVTK szögletet követően Szépe a rövid oldalon ki akarta fejelni a labdát, hogy felszabadítson, helyette öngólt szerzett.

A vendégek az utolsó 20 percben mindent megtettek az egyenlítésért, a hazaiak pedig a kontráikkal próbálták zavarba hozni a zalaegerszegi védelmet.

A

80. percben a csereként beállt Bolla kapott egy kiváló passzt, és a védelem mögül kilépve nagyjából öt méterről nem hibázott, ezzel 1-1-re módosítva az állást.

Mindkét együttes próbálta a mérkőzés utolsó tíz percében eldönteni a három pont sorsát, azonban már egyik fél sem tudott újabb gólt szerezni, így maradt az 1-1.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!