Vágólapra másolva!
Az NB I utolsó, 33. fordulójának két szombat esti mérkőzésén a bronzérem volt a tét, amelyért a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia harcolt. Kuttor Attila együttese a bajnok Ferencvároshoz látogatott, Hornyák Zsolt csapata pedig a kupagyőztes Budapest Honvédot fogadta.

A találkozók előtt a Puskás Akadémia volt kedvező helyzetben, hiszen egy ponttal megelőzte a Mezőkövesdet a táblázaton, így

utóbbinak mindenképpen több pontot kellett volna szereznie a bajnok FTC ellen, mint a felcsútiaknak a kispestiekkel szemben.

Ferencváros - Mezőkövesd

Szergej Rebrov annak ellenére, hogy a Ferencváros számára már nem volt komoly tétje a borsodiak elleni találkozónak, erős kezdőt küldött pályára, többek között

Dibusz, Botka, Sigér, Zubkov, Tokmac és Boli is a pályán volt.

A Ferencváros 31. bajnoki elsőségét ünneplő szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Ferencvárosi TC -Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzés kezdetén a Groupama Arénában 2020. június 27-én. A zöld-fehérek már a 30. fordulóban megszerezték a bajnoki címet Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ennek ellenére az első ziccer a vendégek előtt adódott,

Dibusz hibázott a 6. percben, kiejtette Pekár 23 méteres lövését, Zivzivadze azonban 5 méterről nem tudta eltalálni az üres kaput.

Sőt, a második nagy lehetőség is a Mezőkövesdé volt, Cseri beadását Zivzivadze lőtte kapura, Dibusz védett a kipattanót pedig Jurina nem érte el a hosszú oldalon.

Az első ferencvárosi lehetőségre a 21. percig kellett várni, ekkor Vécsei ugratta ki Bolit, aki lehagyta Pillárt, ám Szappanos védte a lövését. Ezután Zubkov lőtt egyet távolról, majd Harartin is próbálkozott, de egyik kísérlet sem talált kaput. A 39. percben viszont Tokmac megszerezte a vezetést a Fradinak: Civic bal oldali beadását Szappanos kiejtette,

az ötösön menteni igyekvő Silye pedig épp Tokmac elé kanalazott, aki a kapuba bombázott.

Szünetben egy helyen változtatott Rebrov, Civic helyett Heister jött a védelem bal oldalára. A második játékrész első lehetősége az elsőhöz hasonlóan a vendégek előtt adótott, Pillár fejelt fölé centikkel egy szögletet. Nem sokkal később Cseri távoli lövése pattant meg egy blokkon, de annyira nem csapta be Dibuszt, hogy gondot okozzon neki a hárítás.

Ferencvárosi gólöröm: Tokmacot (b2) ünneplik a társak, a norvég csatár szerzett vezetést az első félidőben Fotó: Koncz Márton - Origo

A Fradi mintha az öltözőben maradt volna, mert a folytatásban Farkas és Zivzivadze is egyenlíthetett volna, ám előbbi fölé, utóbbi mellé lőtt. A hazaiak ukrán mestere is érezte, hogy nincs minden rendben, így újabb cserékkel frissített:

a sérüléséből visszatérő Varga Rolandot, valamint a Ferencváros mezében utoljára pályára lépő Leandrót küldte pályára

Zubkov és Vécsei Bálint helyett.

Fel is élénkültek a hazaiak, Tokmac cselezgetett a 16-oson belül, majd lőtt, Szappanos azonban szögletre ütötte az életerős löketet. A 62 percben Boli nagyszerűen hozta helyzetbe magát a 16-oson belül, lövése azonban inkább volt hazaadás, Szappanos kezébe emelt. A folytatásban inkább a mezőkövesdi térfélen zajlott a játék, de a Fradi megelégedett az egygólos előnnyel, a vendégek pedig nem igazán tudták áttörni a biztos lábakon álló hazai védelmet.

A hajrában már Szappanos Péter is előrement a pontrúgásoknál, ám nem sikerült az egyenlítés,

így Kuttor Attila alakulata a negyedik helyen végzett a tabellán.

Puskás Akadémia - Budapest Honvéd

Felcsúton a Puskás Akadémia kezdett jobban, főleg pontrúgások után veszélyeztettek a hazaiak, de igazán komoly helyzetet az első 15 percben egyik csapat sem tudott kialakítani. A 16. percben aztán hatalmas helyzet maradt ki a kispestiek kapuja előtt, előbb a kapufa mentette meg a vendégeket, majd Tujvel védett óriásit a kipattanó után. És ahogy az lenni szokott, ami az egyik oldalon kimarad, a másikon bemegy: a kispestiek az első lehetőségükből gólt szereztek,

Gazdag adott remek labdát Georgnak, akinek lövésébe csak beleérni tudott a hazai kapus, Tóth Balázs, hárítani nem.

Nem kellett azonban sokat várni a hazaiak válaszára, bő 10 percen belül

Nagy Zsolt érkezett remekül Szolnoki Roland beadására és egy szép fejessel egyenlített.

A 40. percben újra a kispestiek kerülhettek volna előnybe, Batik Bence azonban óriási helyzetet hagyott ki: a vendégek védője Gyurcsó óriási hibája után került ziccerbe, de fölé lőtt. A félidő utolsó helyzete is a Budapest Honvéd előtt adódott, Ugari szabadrúgását kellett kiütnie a léc alól Tóth Balázsnak.

A második játékrészben a házi gólkirály Vanacek szerezhetett volna vezetést a Puskásnak, ám éppen hogy lemaradt Knezevic bal oldali beadásáról. A folytatásban Van Nieff távoli lövését, majd Vanacek fejesét volt érdemes feljegyezni, de mindkettő elkerülte a kaput.

A 66. percben aztán már Tujvel bravúrjára is szüksége volt a kispestieknek, ahogyan a túloldalon Ugrai veszélyes beadása után Tóth Balázséra is a Puskásnak.

A 83. percben aztán a felcsútiak eldöntötték a bronzérem kérdését,

a csereként beálló Slagveer szépségdíjas gólt lőtt

- elfutott a balszélen, betört a 16-oson belülre, majd kilőtte a hosszú felsőt.

2-1-es győzelmével a Puskás Akadémia bebiztosította bronzérmét, emellett az Európa-ligában is indulhat.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!