A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál, a Hertha BSC korábbi edzője és a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya a Pécsi Újságnak adott interjúban elmondta, hogy az egyéves pihenője alatt rengeteg komoly ajánlatot kapott, de mindet visszautasította.

Dárdai Pál a 2018/19-es szezon végén távozott a Herthától. Az utóbbi egy évet pihenéssel töltötte, júliustól pedig a berlini csapat utánpótlásedzője és koordinátora lesz, vagyis átveszi az U16-os csapat irányítását, emellett a fiatalabb korosztályok felsőbb évfolyamokba átmenetéért lesz felelős.

„Az ismerősök, a barátok, mindenki azt mondta, hogy nem fogom kibírni, és ahogy majd jönnek az ajánlatok, egyiket el fogom vállalni,

mert ugye ízig-vérig edző vagyok és így tovább. De abszolút nem ez történt – mondta a Pécsi újságnak Dárdai Pál, aki elárulta, hogy az egyéves pihenője alatt jobbnál jobb ajánlatokkal keresték meg. –

Rengeteg volt, nagyon komoly felkérések mind a Bundesliga első osztályából, Kelet- Nyugat- Európából egyaránt. Jó csapatoktól és nagyon sok pénzért, de nem éreztem azt, hogy mennem kellene és csinálni.

Nagyon gyorsan elment ez az év. Voltam hospitálni egy-két csapatnál, szerettem volna többhöz is menni, de jött a koronavírus-járvány. Ez az április-május nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, még egy-két csapathoz szerettem volna elmenni, megnézni, hogy dolgoznak, mit csinálnak. Viszont teljesen kipihentem magam. Egészségügyi szempontból átvilágítottam magam. A lábamon volt egy ciszta a sportból adódóan, kétszer kellett megműteni. Most már viszont teljesen rendben vagyok."

Dárdai Pál a berlini klub legendája Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gora

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitány elmondta, hogy egyáltalán nem hiányzik neki az a stressz, ami egy felnőtt csapat irányításával jár. És amúgy sem esik le a gyűrű az ujjáról, azért mert gyerekekkel kell dolgoznia. Dárdai szerint ez az egyik legszebb állás a világon.

Jelen állás szerint azonosulok a feladatommal, mint mindig, és szívesen megyek az utánpótlásba" – tette hozzá Dárdai Pál, aki 286 mérkőzésével a Hertha BSC klubrekordere.

A teljes interjú a linkre kattintva érhető el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!