Új játékosokat kell Feröerre utaztatnia a Slovannak a BL-selejtezőre

Horizontal
KÍ Klakstvik's players celebrate after scoring during the Faroe Islands football championship football match KÍ Klakstvik (Klaksvíkar Ítrottarfelag) against B36 Tórshavn on June 3, 2018 in Klaksvík, on the island of Borooy, one of the Faroe Islands located between the North Atlantic Ocean and Norwegian Sea. - Football is one of the eight sports where the Faroese are recognised by an international federation. After being admitted to FIFA in 1988, the Faroe Islands made their mark by beating teams like Austria and Greece twice. "Football in the Faroe Islands benefitted hugely from FIFA recognition. It would give all sports a massive lift if we could get the Olympic recognition we deserve," said Atli Gregersen, captain of the current Faroese squad. (Photo by Pierre-Henry DESHAYES / AFP)
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő fordulatokat tartogat a labdarúgó Bajnokok Ligájának egyik selejtezője, amelyet a feröeri bajnok KÍ csapata játszana a szlovák első Slovan Bratislava együttesével. A koronavírus-járvány mindent átír, de a szlovákok kaptak még egy lehetőséget.

Amint arról keddi kiadásunkban beszámoltunk, veszélybe került a KÍ-Slovan Bratislava labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező megrendezése, mert a szlovák csapat egyik tagja koronavírusosan érkezett meg Feröerre. Az aktuality.sk beszámolója szerint hétfőn, az elutazás előtt Vladimír Weiss vírustesztje pozitív eredményt hozott, ezért ő Pozsonyban maradt.

A feröeri repülőtéri tesztelés mutatta ki az újabb bajt - a csapat fizioterapeutája koronavírusosan érkezett Feröerre.

Csakhogy a szlovákok nem várták meg az eredményt, az egész csapat Tórshavnban sétálgatott, úgy tettek, mintha mi sem történt volna. Abban a pillanatban, ahogy kiderült a baj, a helyi egészségügyi miniszter 14 napra karanténba zárta volna az egész küldöttséget. A másik lehetőség az volt, hogy a Slovan azonnal utazzon haza, a meccs pedig elmarad.

Szerda délre annyi derült ki, hogy a Slovan kapott az UEFA-tól még egy lehetőséget. A szlovákoknak teljesen új csapattal kellene kiállni a selejtezőre, amelyet akár pénteken este is meg lehet rendezni. Az egyetlen feltétel, hogy az új játékosoknak negatív tesztet kell produkálniuk.

A Slovannak most tehát keresni kellene minimum 13 olyan futballistát, akik nem utaztak már el Feröerre és akik nem betegek. Az ő odautaztatásuk és az újabb feröeri reptéri tesztelés, valamint a negatív eredmény az egyetlen elégséges feltétele annak, hogy ne maradjon el a meccs és a Slovan ne essen ki játék nélkül a sorozatból.

Azok a Slovan futballisták, akik már Feröeren tartózkodnak és az első kontingenssel érkeztek oda, semmiképpen sem játszhatnak a meccsen, mert nem engedik őket a pálya közelébe sem. Az Origo úgy tudja, hogy a Slovan megoldja a problémát és megpróbál 13 hadra fogható játékost összeszedni. A 30 fős keretükből eredetileg 20 játékos ment Feröerre. Kérdés, mi lesz most, amikor a szlovák bajnoknak valahogy ki kell állítania egy csapatot a KÍ ellen. A szlovák bajnoki címvédő két nap múlva a tartalékcsapatával állhat ki, amely három vereséggel kezdte a másodosztály új idényét. A keretben helyet kaphat a magyar válogatott Holman Dávid, valamint a marokkói Mohammed Rarsalla Kadfi, ők ugyanis nem tartottak az együttessel hétfőn.

Forrás: portal.fo és in.fo

Mindent egy helyen az Eb-ről