Kikapott a Haladás és a Békéscsaba is az NB II-ben

Kaposvári Rákóczi, Csiki Norbert
Csiki már négy csapattal esett ki az NBI-ből
Vágólapra másolva!
A Merkantil Bank Ligában összesen 16 csapat lépett pályára a Gyirmót-Vasas találkozót követően vasárnap. A 10. fordulóban a nyolc késő délutáni mérkőzésen három hazai és öt vendég győzelem született.

Délután négy órakor kezdődött a Budaörs – Soroksár összecsapás, amely sokáig úgy tűnt, hogy 0-0-val ér véget. Aztán a 88. percben Halmai betalált, a vendégek pedig nem tudtak válaszolni a gólra, így 1-0-ra nyert a Budaörs, amivel a negyedik a tabellán.

A másik 16.00-ás mérkőzésen a Szentlőrinc izgalmas utolsó negyedórát produkált a Nyíregyháza ellen. A 79. percben Kondor révén a hazaiak szerezték meg a vezetést, azonban tíz perc alatt két gólt is lőttek a vendégek, így 2-1-re nyerték a találkozót.

A korábbi NB I-es klub, a Kaposvár idegenben fordított 1-0-s hátrányból és nyert 2-1-re a Siófok ellen, míg a Haladás hazai pályán kapott ki a Dorogtól, szintén 2-1-re.

A tabella elején helyet foglaló Békéscsaba hazai pályán kapott ki 3-1-re a Kazincbarcikától, míg a Győr magabiztosan, 3-1-re verte a Csákvár együttesét idegenben.

A Szeged 2-1-re győzött otthon a DEAC ellen, a Szolnok pedig 1-0-s eredményének köszönhetően otthon tartotta a három pontot az Ajka ellenében.

A bajnoki tabellát az a DVSC vezeti, amely hétfőn játszik majd a Pécs ellen a 10. fordulóban. Második a Gyirmót, harmadik a Nyíregyháza, míg a Vasas egészen a 16. helyig csúszott vissza az NB II-ben.