Andrea Pirlo sima győzelemmel debütált a Juventus kispadján

fbl Horizontal
Juventus' Italian coach Andrea Pirlo (R) reacts during the Italian Serie A football match Juventus vs Sampdoria on September 20, 2020 at the Juventus stadium in Turin. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő Juventus hazai pályán 3-0-ra nyert a Sampdoria ellen a Serie A nyitófordulójában, így az új vezetőedző, Andrea Pirlo is győzelemmel kezdte edzői pályafutását.

Pirlo első tétmeccsén jól kezdett a Juventus, amely a 13. percben megszerezte a vezetést Ronaldo próbált betörni a büntetőterületre, de szerelték a védők, a labda Dejan Kulusevski elé került, a parmai kölcsönből visszatérő fiatal svéd pedig állítás nélkül remekül tekert ballal a jobb alsóba.

A címvédő a folytatásban is dominált, kétszer annyit birtokolta a labdát, mint a Samp, főleg Ronaldo volt elemében, aki a 26. percben a kapufát is eltalálta. Az eredmény azonban nem változott a félidőig, azaz Pirlo csapata 1-0-ra vezetett Claudio Ranieri fiai ellen.

A második félidőben kiegyenlítettebbé vált a játék, de a hajrá is a Juventusé volt, amely az utolsó negyedórában eldöntötte a meccset: először Bonucci talált be egy szöglet utáni kavarodás után, majd a 88. percben Cristiano Ronaldo lőtte ki a hosszú alsót Ramsey indításából, beállítva a 3-0-s végeredményt.

4Sárga lapLorenzo Tonelli
13GólDejan Kulusevski
54Sárga lapGianluca Frabotta
78GólLeonardo Bonucci
88GólCristiano Ronaldo
Összeállítások
3-5-2
4-5-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről