A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Manchester United készen áll, hogy újra szurkolókat fogadjon a stadionjában

fbl Horizontal SPORTS FAN STAND GENERAL VIEW FOOTBALL ILLUSTRATION EFFIGY
Manchester United fans hold a banner depicting Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho ahead of the English Premier League football match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford in Manchester, north west England, on November 19, 2016. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Manchester United a hivatalos oldalán megjelent cikkben számol be róla, hogy készen áll szurkolókat fogadni, amint arra a kormány engedélyt ad a futballkluboknak. 

Mint írják, a United ez év márciusában, a Manchester City ellen 2-0-ra megnyert városi rangadón játszhatott utoljára szurkolók előtt. Ezt követően a koronavírus-járvány miatt előbb három hónapig szüneteltek a Premier League küzdelmei, majd az újraindulást követően zárt kapuk mögött kellett lejátszani a meccseket.

A brit kormány a nyáron még úgy látta, hogy októberre lesz megfelelő a helyzet, hogy visszatérhessenek a szurkolók a lelátókra, a járvány második hulláma azonban ezt lehetetlenné tette, így azóta is zárt kapuk mögött rendezhetnek csak mérkőzéseket Angliában. A MU részéről azonban most igyekeznek nyomást helyezni a kormányra, hogy vizsgálja felül a döntését, mondván, a klub teljes mértékben felkészült, hogy biztonságos körülmények között fogadhassa a szurkolókat.

Ha nem is ilyen formában, de visszatérhetnének a szurkolók az Old Traffordra, mondják a Manchester Unitednél Forrás: AFP/Paul Ellis

"Rendkívül csalódottak voltunk, amikor kiderült, hogy a kormány nem engedi, hogy októberben visszatérjenek a szurkolók a stadionokba, holott mi mindent megtettünk, hogy biztonságos körülményeket teremtsünk" – mondta Collette Roche, a klub operatív igazgatója.

Erről a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig elleni szerda esti Bajnokok Ligája-csoportmeccs előtt győződhettek meg az illetékesek.

– mondta Roche.

Az operatív igazgató ugyanakkor nem csak a biztonságos meccsnézés érdekében tett erőfeszítésekről beszélt.

"Nehezen érthető, hogy miért esnek más elbírálás alá a futballszurkolók, mint azok, akik felülnek egy repülőgépre, vagy éppen beülnek egy moziba vagy étterembe. Miközben jól tudjuk, hogy megvannak a terveink arra, hogy biztonságban legyenek a szurkolók a stadionokban is" – mondta Roche.

Ennek érdekében a MU teljesen átalakította az eddigi meccsnapi rutint, kezdve a stadion meccs előtti korábbi nyitásáig, elkerülve így a nagyobb tömeg kialakulását, egészen kötelező lázmérésig a beléptetés során.

"Megkaptuk a kormány iránymutatását, és mi azokat követtük. Meggyőződésem, hogy fel vagyunk készülve" – zárta mondandóját Collette Roche.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!