A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Élő:
Vágólapra másolva!
Élőben, életre szóló élményt nyújthat a szurkolóknak a Juventus sztárjátékosának, Cristiano Ronaldónak a budapesti vendégjátéka, bár egy kardiológus szerint hibázik azzal, hogy játszik a Ferencváros elleni mérkőzésen a Bajnokok Ligája-csoportkörében.

A főpróba nem sikerült rosszul, az FTC az NB I 9. fordulójában 1-1-es döntetlent játszott a MOL Fehérvár FC-vel idegenben. A Ferencváros szerdai feladata jóval nehezebbnek ígérkezik a Puskás Arénában, ahol a Juventus elleni meccs következik a BL-csoportkörben.

Andrea Pirlo, a torinói csapat trénere bejelentette, koronavírus miatti karanténja után Ronaldo újabb vírustesztje negatív, ezért jön velük a magyar fővárosba.

"Cristiano biztosított, hogy futballra kész – fogalmazott a szakember. – És ha ő mondja, neki gondolkodás nélkül elhiszem, olyan állapotban van, hogy akár pályára is küldhetem."

Cristiano Ronaldót félti Sidó Zoltán Forrás: AFP/Vincenzo Pinto

Ronaldo pedig a hétvégén már pályára is lépett, nem is akárhogyan. A címvédő Juventus ugyanis magabiztos második félidei játékának köszönhetően 4-1-re nyert a Spezia vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának vasárnapi játéknapján.

A vendégcsapatban ismét játéklehetőséget kapott a koronavírusból felépült Cristiano Ronaldo, aki csapata legutóbbi négy tétmérkőzését volt kénytelen kihagyni. A portugál támadó csereként, az 56. percben lépett pályára,

három perccel később pedig már gólt szerzett, majd a 76. percben büntetőből ő állította be a végeredményt.

Ennek ellenére Sidó Zoltán, egykori birkózó „aranycsapatunk" keretorvosa, az ismert kardiológus a Borsnak elmondta, félti Ronaldót.

„Abban biztos vagyok, hogy az otthon, egyedül végzett edzésmunkája nem pótolhatja a társakkal való közös tréningeket – mondta Sidó. – A kondijával nem lesz baja, de

mert ez az előírás is. Szóval, ha én lennék az olaszok csapatorvosa, nem engedném a sztárt pályára lépni."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!