Hátrányból fordítva nyert a Manchester United az Everton ellen - videó

fbl Horizontal
Manchester United's Portuguese midfielder Bruno Fernandes celebrates after scoring the equalising goal during the English Premier League football match between Everton and Manchester United at Goodison Park in Liverpool, north west England on November 7, 2020. (Photo by CARL RECINE / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Premier League (PL) szombati első mérkőzésén a hat mérkőzés után mindössze hét ponttal a 15. helyen álló Manchester United látogatott az utolsó két bajnokiját elveszítő Everton otthonába. A meccset egygólos hátrányból végül a vendégek Bruno Fernandes két találatának is köszönhetően 3-1-re nyerték.

A vendégeknél mindenképpen a három pont megszerzése volt a cél a meccsen, mert egy esetleges vereség minden idők legrosszabb manchesteri PL rajtját jelenthette volna Ole Gunnar Solskjær együttesének az első hét találkozót figyelembe véve.

A nagy téttel bíró találkozó első gólját mégsem a vendégek lőtték, hanem a hazaiak egy akció végén, Bernard révén.

Nem sokáig örülhetett az Everton a korai vezetésnek, nagyjából öt perccel később egy Shaw beadást követően Bruno Fernandes gyönyörűen fejelt a kapuba, 1-1-re módosítva az eredményt a félidő derekán.

Sőt, a Manchester United az első bekapott gólja után szűk negyedórával meg is fordította a mérkőzés állását. Egy sokpasszos támadás végén Rashford bal oldali beadása után Fernandes fejelt ismét a kapuba, megszerezve saját maga és csapata második gólját. A szünetig több találat már nem esett, így 2-1-es eredménnyel mehettek el a felek pihenni.

A második félidőben nagy labdabirtoklási fölényt alakított ki az Everton, próbálták belőni a második góljukat, amivel 2-2-re változtathatták volna az állást.

Harry Maguire több nagy mentéssel bizonyította, hogy nem véletlenül van a Unitedban, előbb James Rodríguezzel, majd Colemannel szemben védekezett jól. A 70. percben a korábban két gólt szerző Fernandes nyújtot lábas becsúszása nem ért piros lapot Digne-nyel szemben.

Bruno Fernandes fejesgóljai döntöttek az Everton ellen Forrás: AFP/Carl Recine

Arra, hogy a manchesteriek reális pozíciója nem a forduló előtt elfoglalt 15. hely jól mutatja, hogy az utolsó tíz percre akkora sztárokat tudott Solskjaer pályára küldeni, mint Paul Pogba és Edinson Cavani.

A helyenként durvaságba torkolló hajrában az Everton már nem tudott egyenlíteni, sőt Cavani ráadásban szerzett góljával a Manchester United 3-1-re tudott nyerni Liverpoolban. Carlo Ancelotti csapata a remek bajnoki kezdés után már négy mérkőzés óta nyeretlen a Premier League-ben.

19GólBernard
25GólBruno Fernandes
32GólBruno Fernandes
34Sárga lapMason Holgate
45Sárga lapAllan
50Sárga lapBruno Fernandes
83Sárga lapFred
86Sárga lapCenk Tosun
88Sárga lapAbdoulaye Doucoure
90GólEdinson Cavani
Összeállítások
4-3-3
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!