Isteni, egyedényes töltött csirke egyenesen Toszkánából

toszkán csirke, étel, ragu, toszkán csirkeragu,  toszkáncsirkeragu,
Fotó: from my point of view
Vágólapra másolva!
Egy hűvös estén semmi nem esik olyan jól vacsorára, mint egy nagy tányér, laktató, húsos rakott fogás. Mary Berry toszkán csirkéjével pedig két legyet üthet egy csapásra: nemcsak finom és laktató, de gyorsan és egyszerűen elkészül, ráadásul a mosogatást is megspórolhatjuk vele.
Vágólapra másolva!

Beköszöntött az ősz, egyre hűvösebbek az esték, ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, ha valami finom, tápláló étellel kényeztetjük magunkat és családtagjainkat. 

A tévés séf és gasztrovlogger 

Mary Berry rakott, toszkán csirkecombja például az egyik legideálisabb vacsora hideg őszi estékre, plusz érv mellette, hogy mindössze fél óra alatt elkészül,

 így dolgos hétköznapokon is könnyedén elkészíthető. Bár Mary Berry receptjében csirkecomb szerepel, csirkemellből is készíthetjük, a végeredmény biztosan nagyon finom lesz.

toszkán csirke, étel, ragu, toszkán csirkeragu,  toszkáncsirkeragu,
Fotó: Liudmyla Chuhunova

Hozzávalók 6 személyre:

  • 150g bébispenót
  • 55g reszelt parmezán
  • 30g paradicsom
  • 150ml csirke alaplé
  • 150ml zsíros tejszín
  • 150ml fehérbor
  • 2ek sűrített paradicsom
  • 2ek liszt
  • 2ek olívaolaj
  • 2tk fűszerpaprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 kaliforniai paprika kockákra vágva
  • 2 zúzott fokhagymagerezd
  • 6 csirkecomb
  • Só, bors
toszkán csirke, étel, ragu, toszkán csirkeragu,  toszkáncsirkeragu,
Fotó: from my point of view

Elkészítés:

  • A csirkecombokat egy nagy tálba tesszük, szórjuk meg sóval, borssal, paprikával és liszttel, majd oszlassuk el rajta egyenletesen, hogy jól bevonja.
  • Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és tegyük bele a csirkecombokat. Süssük kb. négy percig mindkét oldalukat, majd tegyük egy tányérra.
  • Tegyük a hagymát és a paprikát a mosatlan serpenyőbe, és pároljuk négy percig közepes lángon a csirke szaftjában, amíg megpuhulnak. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és 30 másodpercig pirítjuk.
  • Keverjük össze a paradicsom pürét, paradicsomot, bort, és alaplét, majd borítsuk a serpenyőbe, és forraljuk fel. Helyezzük a csirkét a serpenyőbe, és fedjük le, majd fél óráig pároljuk.
  • Adjuk hozzá a tejszínt és a spenótot, és pároljuk addig, míg a zöld levelek megfonnyadnak. Ezután vegyük le a tűzről, és szórjuk rá a parmezánt. Mivel kiadós étel, tálalhatjuk magában, esetleg némi vajas pirítóssal.

Néhány hónappal ezelőtt egy hasonló receptet tettünk közzé egy mediterrán, zöldséges csirkecombról, ami szintén ideális választás lehet rohanós hétköznapokra, hiszen villámgyorsan elkészül, de nem lőhetünk mellé Jamie Oliver parmezános-sajtszószos csirkéjével,  a Dubarry-csirkemellel, vagy ezzel az ínycsiklandó, 15 perces csirkés fajitassal sem.Vendégváró falatoknak is ideálisak, és valóban nem igényelnek túl sok időráfordítást.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!