Vágólapra másolva!
Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is bekerült a Juventus, illetve a Barcelona keretébe a két csapat kedd esti Bajnokok Ligája csoportdöntőjére.

Az F csoportban nem csak az Európa-liga szereplésről döntő Dinamo Kijev-Ferencváros mérkőzésnek lesz komoly tétje az utolsó játéknapon. Miután október 28-án a Barcelona idegenben 2-0-ra legyőzte az Álvaro Morata lesgóljaitól sújtott Juventust, ezért a katalánok csak akkor bukják el az első helyet, ha a torinóiak 3-1-re vagy nagyobb különbséggel győzik le Ronald Koeman csapatát.

Jöhet a 36. Messi-Ronaldo mérkőzés Forrás: AFP

Mivel az ötszörös aranylabdás Ronaldo éppen a koronavírussal bajlódott a két sztárcsapat szezonbeli első egymás elleni találkozója alatt, ezért csak otthonából nézhette, ahogyan Ousmane Dembelé, majd a "nagy rivális" Messi góljaival legyőzik jelenlegi klubját.

A hatszoros aranylabdás Messi az előző két fordulót kihagyta a BL-ben, ezalatt Ronaldo előbb a Fradinak, majd a Dinamo Kijevnek is bevette a kapuját. Ezzel szemben Messi az első három játéknapon tudott gólt szerezni, mindháromszor tizenegyesből. A

szerdai lehet a 36. egymás elleni párharcuk.

Az eddigi egymás elleni mérlegük 16 Messi-siker és 10 Ronaldo-győzelem mellett 9 döntetlen.

Először 2008. április 23-án, egy gól nélküli döntetlent hozó Barcelona-Manchester United BL-meccsen játszottak egymás ellen. Legutóbb 2018. május 6-án álltak egymással szemben, akkor a 2-2-es végeredménnyel záruló Barcelona-Real Madridon mindketten egy-egy gólt szereztek.

Ezeken a meccseken szerzett gólok számában 22-19-re Messi vezet. Kedd este 21:00-tól kiderül, elmozdul-e valamelyik irányba ez a mutató.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!