A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egy nappal szenteste előtt négy NB I-es csapatnak kell játszania

SIMON Krisztián
Budapest, 2020. december 20. Az újpesti Simon Krisztián és a kispesti Gazdag Dániel a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2020. december 20-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Budafok, a Budapest Honvéd, az Újpest és a ZTE labdarúgócsapatának is pályára kell lépnie egy nappal szenteste előtt. December 23-án két elmaradt NB I-es bajnokit rendeznek meg Budapesten.

Normális esetben december 23-án nem szoktak élvonalbeli labdarúgó-mérkőzést játszani, de ez az év nem normális, amúgy pedig az MLSZ-nek sem volt sok választási lehetősége, amikor időpontot keresett ennek a meccsnek. (Ugyanakkor jegyezzük meg, hogy szerte Európában hasonló a helyzet. December 23-án Olaszországban kilenc, Spanyolországban négy, Franciaországban tíz bajnoki mérkőzést játszanak le, míg Németországban kupafordulót tartanak.)

A december 23-i két NB I-es meccs közül a pikánsabbnak a Budafok-Budapest Honvéd összecsapás ígérkezik.

Ez volt az a meccs, amelyet elvileg a Budafok 3-0-s győzelemmel megkaphatott volna, mert az eredeti időpontban a Honvéd a koronavírus-járvány miatt nem tudott kiállni teljes csapattal. A Budafok ekkor - rendkívül sportszerűen - belement a halasztásba. A táblázatra nézve jól látszik, hogy a házigazda együttes már csak 1 pontra van a kieső helytől, míg a Honvéd kieső helyen áll.

Egy esetleges vendéggyőzelem esetén a két csapat helyet cserélne a tabellán, azaz a rövidke bajnoki szünetet a Budafok töltené a 15. helyen.

Csizmadia Csaba csapatának ezért nagyon fontos, hogy a szerdai összecsapáson begyűjtse a három pontot.

A másik NB I-es meccsen az Újpest a ZTE csapatát fogadja. Az újpestiek vasárnap 2-1-re nyertek a Honvéd ellen, ezzel némileg fellélegezhettek. Egy újabb hazai győzelem esetén tovább távolodnának a veszélyes zónától. Ugyanakkor egy ZTE-győzelem a zalai csapatot a tabella negyedik helyére tolná fel. Éppen ezért lesz érdekes ez az összecsapás is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!