Dokumentumfilm mutatja be Szoboszlai Dominik lipcsei szerződésének részleteit - videó

Vorstellung Dominik Szoboszlai Mannschaft, Team, Neuzugang, Vorstellung, RBL
Leipzig, 17.12.2020 Red Bull Akademie Vorstellung Dominik Szoboszlai Leipzigs Dominik Szoboszlai in der Akademie beim Shooting Foto: motivio/Thomas Eisenhuth
Vágólapra másolva!
A Sport TV december 26-án és 28-án este mutatja be a „Szoboszlai Dominik – Egy átigazolás története" című dokumentumfilmet, amelyből kiderül, milyen út vezetett a magyar válogatott támadó számára Salzburgból Lipcsébe.

A 2020-as év a magyar fociban nem kis részben Szoboszlai Dominikról szólt, aki Izland elleni fantasztikus góljával kijuttatta a csapatot a jövő nyári részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra, másrészt pedig a kontinens egyik legkeresettebb fiatal focistája lett, aki végül magyar átigazolási rekordot jelentő 20 millió euróért cserébe költözik Salzburgból Lipcsébe. Így talán nem alaptalan, ha az átigazolása kalandos történetét kétrészes dokumentumfilmen örökítette meg a Bundesliga mérkőzéseit közvetítő Sport TV.

Előztes a dokumentumfilmből:

„De hogyan jutottunk el idáig?" „Hogy lett Európa egyik legkeresettebb labdarúgója egy magyar fiatalemberből?" „Tényleg felhívta Zinedine Zidane, hogy igazoljon a Real Madridba?" Ezekre a kérdésekre is választ kapunk az epizódokból.

Persze arra is, hogy hamarosan hétről hétre láthatjuk majd a mérkőzéseit a Sport TV-n. Óriási dolog, hogy egy három magyar játékossal felálló csapat a Bundesliga trónjára tör, és Dominik döntése is bizonyítja, milyen óriási potenciál van a német bajnokságban" – nyilatkozta a dokumentumfilmről és Szoboszlai Dominik szerződéséről Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.