Gulácsi: Különleges lesz Budapesten korábbi csapatom, a Liverpool ellen játszani

firo: 06.02.2021 Fuvuball: Soccer: 1st Bundesliga, season 2020/21 FC Schalke 04 - RB Leipzig Fuvuball: Soccer: FC Schalke 04 - RB Leipzig firo: 06.02.2021 1st Bundesliga season 2020 SPO 21
firo: 06.02.2021 Fuvuball: Soccer: 1st Bundesliga, season 2020/21 FC Schalke 04 - RB Leipzig 0: 3 Pv © ter Gulv ° csi, Peter Gulacsi, goalwart, Leipzig Photo: Jvşrgen Fromme / firosportphoto / pool | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A három magyar válogatott játékost, a kapus Gulácsi Pétert, a védő Willi Orbánt, valamint a sérülése miatt harcképtelen középpályás Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Lepizig a koronavírus-járvány miatt elrendelt németországi beutazási korlátozások miatt nem tudja fogadni Lipcsében angol riválisát, a meccset így a Puskás Arénában játsszák kedden 21 órakor.

A budapesti meccs előtt Gulácsi Péter sajtótájékoztatón osztotta meg a gondolatait.

„A Liverpool remekül irányítja a meccseket, veszélyesen kontráznak, mindig kihasználják az ellenfelek labdavesztéseit. Nem szabad nagy területeket engednünk nekik, együtt, csapatként kell védekeznünk és nem hagyhatunk üresen senkit. Ez lesz a kulcs a meccsen. Az, hogy Budapesten léphetek pályára korábbi csapatom, a Liverpool ellen, már különlegessé teszi ezt a meccset. Ettől függetlenül, ami igazán fontos, az az eredmény és hogy jó meccset játsszunk, ami továbbjutást ér majd" – mondta Gulácsi.

A sorozatban elszenvedett három vereség ellenére egy erős Liverpoolra számít Julian Nagelsmann, az RB Leipzig labdarúgócsapatának vezetőedzője.

„A bajnokságban kaptak ki háromszor, nem pedig a BL-ben. Most már inkább erre a sorozatra koncentrálnak, és biztosan megpróbálják maguk mögött hagyni a negatívumokat" - nyilatkozta a tréner.
Nagelsmann azt is közölte, hogy Emil Forsberg nem utazott el Budapestre a csapattal, térdproblémái miatt ugyanis nem tud pályára lépni.

A Leipzig-Liverpool összecsapás után, jövő szerdán a Borussia Mönchengladbach-Manchester City BL-nyolcaddöntőt is a Puskás Arénában bonyolítják le. Az Európa-ligában pedig ugyancsak a budapesti létesítmény ad otthont csütörtökön a Wolfsberger AC-Tottenham Hotspur találkozónak.