A Lipcse-Liverpool visszavágója is a Puskás Arénában lesz

Lipcse, Liverpool, Barcelona, PSG, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, kedd, galéria
16 February 2021, Hungary, Budapest: Football: Champions League, knockout round, round of 16, first leg, RB Leipzig - FC Liverpool at Puskas Arena. Two stewards walk along the outside of the Puskas Arena. Because the German authorities did not want to let Liverpool enter Germany because of the Corona pandemic, RB Leipzig has to play its "home game" in the Hungarian capital Budapest. Photo: Marton Monus/dpa (Photo by Marton Monus / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A koronavírus-fertőzéssel összefüggésben meghozott utazási korlátozások miatt a budapesti Puskás Arénában rendezik az RB Leipzig és az FC Liverpool labdarúgócsapatok Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős párharcának visszavágóját is - erősítette meg az MLSZ a Twitteren.

Az első mérkőzést szintén a magyar fővárosban rendezték február végén, és azt a meccset 2-0-ra nyerte az angol együttes. A március 10-re kiírt visszavágóval kapcsolatban a papíron pályaválasztó Liverpoolnak kevés opció állt a rendelkezésére, eddig is benne volt a pakliban, hogy a visszavágót is a Puskásban rendezik, de ez most hivatalossá is vált.

Az európai szövetség (UEFA) a párharc első mérkőzése előtt már jelezte a Liverpoolnak, hogy az Anfield Road mellett legyen lehetőség alternatív helyszínre, a német kormány által bevezetett kötelező karanténidőszak miatt ugyanis a Leipzig játékosainak az Angliából való hazautazásukat követően két hetet elkülönítve kellene tölteniük.

A sérült Szoboszlai Dominikot nélkülöző Lipcse így is újra két magyarral, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal léphet pályára Budapesten a Premier League címvédője ellen.