Őrült hetek jönnek Spanyolországban, nagy bukás az olaszoknál

fbl Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (C) challenges Real Madrid's Spanish forward Lucas Vazquez during the "El Clasico" Spanish League football match between Real Madrid CF and FC Barcelona at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid on April 10, 2021. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Nemsokára véget ér a 2020/2021-es futballidény, az európai topligák is a mozgalmasnak ígérkező hajrá előtt állnak. Angliában a Manchester City bajnoki címe szinte biztosnak tűnik, a címvédő Liverpool árnyéka önmagának ebben a szezonban. Spanyolországban őrült végjátékra lehet számítani, hiszen az Atlético Madrid, a Real Madrid és a Barcelona is fej-fej mellett küzd az első hely megszerzéséért. Németországban természetesen a Bayern München a legfőbb esélyes, de az RB Leipzig még okozhat meglepetést, míg az olasz bajnokságban az Antonio Conte vezette Inter a Juventus 9 éve tartó egyeduralmának szeretne véget vetni. A francia élvonalban a Paris Saint-Germain dominanciáját ezúttal a 10 év után újra bajnoki címről álmodozó Lille együttese kívánja megtörni.

A Manchester City karnyújtásnyira van a bajnoki címtől

Nehezen elképzelhető, hogy Angliában ne a Manchester City nyerje meg a bajnokságot, hiszen 11 ponttal vezet a városi rivális United előtt. Pep Guardiola csapata számára már csak 6 meccs van hátra a Premier League-ben, míg Solskjaer együttesének eggyel több, de ettől függetlenül a listavezető előnye behozhatatlannak tűnik.

Ebben a szezonban, és főleg az idei évben szárnyal a City, minden sorozatot figyelembe véve elképesztő veretlenségi szériát produkált 2020. november 25-e és 2021. március 2-a között. Ebben az időszakban nem talált legyőzőre, 28 mérkőzéséből 25 győzelem és 3 döntetlen volt a mérlege.

A Premier League-ben volt egy olyan szériája, amikor 15 egymást követő meccsét kivétel nélkül megnyerte.

A hosszú veretlenségi sorozatnak éppen a Manchester United vetett véget március elején egy 2-0-s bajnoki győzelemmel, azóta is csak a Leeds ellen kapott ki Guardiola együttese, amely a PL mellett, az FA-kupában, a Ligakupában és Bajnokok Ligájában is versenyben van. A katalán sztáredző harmadik bajnoki címére készül a City trénereként 2016-os kinevezése óta, és az eddigiek alapján jó esélye van rá, hogy meg is szerzi.

Remek szezont fut Guardiolával a Manchester City Forrás: AFP/Peter Powell

A City legfőbb üldözője, a Manchester United ebben az évadban lényegesen jobban szerepel, mint az elmúlt években. Mióta Ole Gunnar Solskjaer az edző, a csapatot először lehetett a Premier League esélyesei közé sorolni, de olyan extra teljesítményre nem volt képes, mint a City, ezért vélhetően be kell érnie a második hellyel. A Uniteddel kapcsolatban ki kell emelni, hogy Bruno Fernandes személyében az együttes olyan klasszis játékosra tett szert még 2020 januárjában, akinek rengeteget köszönhet. A portugál középpályás remek játékával hosszú évekig meghatározó futballista és közönségkedvenc lehet az Old Traffordon.

A címvédő Liverpool meg sem tudta közelíteni előző szezonban mutatott formáját, amikor utcahosszal lett bajnok 30 év után, és végigsöpört a PL mezőnyén.

Rosszul indult a 2019-es BL-győztes szezonja, hiszen több játékosa is kidőlt, a legnagyobb veszteség Jürgen Klopp számára egyértelműen a világklasszis holland hátvéd, Virgil van Dijk kiválása, aki októberben szenvedett térdsérülést, majd megműtötték, így ki kellett hagynia a teljes idényt. A többi kulcsember közül is többen messze kerültek tavalyi formájuktól, a csapat sokkal kevesebb gólt lő, mint egy idénnyel ezelőtt. Klopp együttesének a BL-indulás kivívása a legfőbb célja, amelyben kifejezetten sok riválisa akad.

Jürgen Kloppnak nem ez a legnyugodtabb szezonja Forrás: AFP/Phil Noble

A Chelsea Frank Lamparddal az élen kifejezetten jó szezont zárt tavaly, de ezt az évadot rosszul indította, így a klublegenda távozott, helyét pedig a Paris Saint-Germaintől érkező Thomas Tuchel-Lőw Zsolt edzőpáros vette át.

Azóta a Chelsea-t mintha kicserélték volna, sokkal jobban teljesít, mindössze egyszer kapott ki a német-magyar duó irányítása alatt, és nagy harcban áll a BL-helyek egyikének megszerzéséért.

A tabellán az első két helyezett alatt található csapatok között óriási csata várható az európai kupaindulást jelentő helyekért, az utolsó fordulók minden bizonnyal nagy izgalmakat tartogatnak majd. A 2016-ban hatalmas meglepetésre Claudio Ranierivel bajnok Leicester City Brendan Rodgers vezetésével remek csapattá kovácsolódott össze, és az idény másik szenzációját pedig a korábban a Manchester Unitednél is megforduló David Moyes által irányított West Ham United szolgáltatja, amely szintén erőn felül teljesít.

Pillanatnyilag ez a két együttes áll a harmadik és negyedik helyen, mögöttük sorakozik a Chelsea és a Liverpool, őket pedig két legendás edző, José Mourinho és Carlo Ancelotti csapatai, a Tottenham és az Everton követik. A londoni és a liverpooli alakulat is remekül rajtolt a PL-ben, rövid ideig mindkét együttes volt éllovas is, de azóta visszaestek, bár egy jó hajrával még okozhatnak meglepetést az élbolyban.

A szezont pocsékul indító Arsenal a későbbiekben valamelyest felzárkózott, de nem lett sokkal kiegyensúlyozottabb, nagyon hullámzóan teljesít a bajnokságban az FA-kupa címvédője.

Mikel Arteta csapata talán az Európa-liga indulásban még bízhat, de ahhoz stabilabb teljesítményre és az ellenfelek botlásaira is szüksége lesz.

Ami a kiesőket illeti, a sereghajtó Sheffield United minden bizonnyal a másodosztály küzdelmeire készülhet, míg a West Brom és a Fulham is rendkívül nehéz helyzetben van a bennmaradást illetően.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Manchester City 38 28 3 7 96-34 62 91
GY
GY
GY
GY
GY
2.
Arsenal 39 28 5 6 91-29 62 90
GY
GY
GY
GY
GY
3.
Liverpool 38 24 4 10 86-41 45 82
V
D
GY
D
GY
4.
Aston Villa 38 20 10 8 76-61 15 68
GY
D
V
D
V
5.
Tottenham Hotspur 38 20 12 6 74-61 13 66
V
V
GY
V
GY
6.
Chelsea 38 18 11 9 77-63 14 63
GY
GY
GY
GY
GY
7.
Newcastle United 38 18 14 6 85-62 23 60
GY
GY
D
V
GY
8.
Manchester United 38 18 14 6 57-58 -1 60
D
V
V
GY
GY
9.
West Ham United 38 14 14 10 60-74 -14 52
V
D
V
GY
V
10.
Crystal Palace 38 13 15 10 57-58 -1 49
GY
D
GY
GY
GY
Teljes lista

Gigászok csatája a La Liga-elsőségért

A topbajnokságok közül a legnagyobb izgalmak egyértelműen a La Ligában várhatók, mert a három sztárcsapat, az Atlético Madrid, a Real Madrid és a Barcelona fej-fej mellett küzd az elsőségért.

Diego Simeone Atlético Madridja szenzációsan kezdte a bajnokságot, sokáig úgy tűnt, hogy 2014-es győzelme után újra megtöri a Real és a Barca uralmát.

Volt olyan időszak ebben a szezonban, amikor több mint 10 ponttal is vezette a bajnokságot, de ez az előny mindössze csak 1 pontra olvadt a városi rivális Real Madriddal szemben.

Az Atlético Madrid tetemes előnye minimálisra csökkent, de még mindig vezeti a bajnokságot Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A csapat problémája ezúttal is az, ami általában lenni szokott: nem lő elég gólt, így pedig nehéz sorozatosan nyerni a meccseket. Ugyan továbbra is az Atléticónak van a legjobb védelme, de hiába gyűjtheti be Jan Oblak az újabb Zamora-díjat (a legkevesebb gólt kapó kapusnak járó elismerés), ha elöl a csatárok nem futballoznak eredményesen. A bajnokság első felében a gólszerzéssel nem voltak különösebb problémák, de most vannak, és a helyzetet egyáltalán nem segíti, hogy az első számú gólfelelős, a 19 gólos uruguayi Luis Suárez sérüléssel bajlódik. A portugál csodagyerek, a 2019-ben 127 millió euróért megvásárolt Joao Félix sem hozza még az elvárható szintet, 25 bajnokin csak 7-szer talált be. Simeone együttese a remek rajt után kifáradni látszik, tavasszal a BL-ből, míg korábban a Spanyol Kupából is kiesett, és jelenlegi formája alapján könnyen elképzelhető, hogy végül trófea nélkül zárja majd a 2020/2021-es szezont.

A címvédő Real Madrid nagy önbizalommal fordulhat rá a hajrára, a Barcelona 2-1-es legyőzése az El Clásicón mindenképpen erre adhat okot.

Zidane csapata zsinórban harmadik rangadóját nyerte meg a Barca ellen, amelyre legutóbb 1977 decembere és 1978 szeptembere között volt példa.

A francia edző bebizonyította, hogy Cristiano Ronaldo távozása óta sem állt meg az élet a Realnál. Nyilván a portugál góljai nagyon hiányoznak, de azóta Karim Benzema másodvirágzását éli, és egyértelműen ő a csapat első számú góllövője. A tavalyi bajnoki cím is azt mutatta, hogy korai lenne leírni a madridi sztárcsapatot, és ugyan ezt a szezont nem indította túl fényesen a fővárosi együttes, tavaszra úgy alakult, hogy esélyes lett a címvédésre, ráadásul a Bajnokok Ligájában is okozhat még meglepetést.

Remek formában készülhet a szezon hajrájára a Real Madrid Forrás: AFP/Javier Soriano

A kapuban Thibaut Courtois biztos pont, a védelemben Sergio Ramos kiválása esetén sem kell kétségbeesnie Zidane-nak, mert van bőven alternatívája. A középpályán Toni Kroos és Luka Modric még mindig világklasszis teljesítményre képes, míg a támadósorban Benzema mellett Vinícius Junior sebessége és cselezőképessége tud kellemetlen pillanatokat okozni az ellenfelek védelmének. Erős a keret, és úgy tűnik, hogy még az állandóan sérült Eden Hazard hiányát is elbírja.

A jelenleg harmadik helyezett Barcelona számára is bőven van esély a bajnoki címre.

A Real elleni örökrangadón sem játszott rosszul Koeman együttese, előtte pedig kifejezetten jó formát mutatott, az El Clásico előtt sorozatban 19 veretlenül megvívott La Liga-mérkőzést tudott felmutatni.

Luis Suárez eladása talán nem volt a legjobb döntés, de még így is magasan a katalán sztárcsapat lőtte a legtöbb gólt eddig a ligában, a gólkülönbségére nem lehet panasz.

Az eredményes támadójáték letéteményese továbbra is természetesen Lionel Messi, aki 23 góljával vezeti a bajnokság góllövőlistáját, és a gólpasszok terén is jól áll, 10 alkalommal hozta eddig kihagyhatatlan helyzetbe társait.

A Barcának a nagyok ellen viszont nem megy idén, a Realtól mindkétszer kikapott, és egyszer az Atléticótól is, amely ellen még pályára lép majd a Camp Nouban a 35. fordulóban.

Még mindig Lionel Messi az ász a Barcelonában Forrás: AFP/Lluis Gene

A három gigász tehát vérre menő küzdelmet fog vívni egymással a bajnoki serlegért, jelenleg 67, 66 és 65 ponttal fej-fej mellett állnak. Könnyen lehet, hogy a végén az egymás elleni eredmények döntenek (pontazonosság esetében ez így van), abban pedig a Real áll a legjobban a három óriás összevetésében.

A La Liga a bajnoki címért folytatott versenyfutás mellett egyéb izgalmakat is tartogat még. A Sevilla negyedik helye és BL-részvétele biztosnak tűnik, de az Európa-ligában történő indulásért nagy harc várható elsősorban a Betis, a Real Sociedad és a Villarreal között.

A kieső csapatok kiléte sem borítékolható még, több együttes - köztük a szebb napokat is megélt Valencia – is veszélybe kerülhet még ebből a szempontból.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Real Madrid 38 29 1 8 87-26 61 95
GY
GY
GY
D
D
2.
Barcelona 38 26 5 7 79-44 35 85
V
GY
GY
GY
GY
3.
Girona 38 25 7 6 85-46 39 81
GY
D
V
GY
GY
4.
Atletico Madrid 38 24 10 4 70-43 27 76
GY
GY
GY
V
GY
5.
Athletic Bilbao 38 19 8 11 61-37 24 68
GY
D
V
GY
GY
6.
Real Sociedad 38 16 10 12 51-39 12 60
GY
V
GY
GY
V
7.
Real Betis 38 14 9 15 48-45 3 57
GY
GY
D
V
D
8.
Villarreal 38 14 13 11 65-65 0 53
V
GY
GY
D
D
9.
Valencia 38 13 15 10 40-45 -5 49
V
D
V
V
D
10.
Deportivo Alaves 38 12 16 10 36-46 -10 46
GY
D
V
GY
D
Teljes lista

Gulácsiék megnehezítenék a Bayern dolgát, a bennmaradásért küzd Dárdaival a Hertha

A Bayern München előnye 6 fordulóval a vége előtt 5 pont az RB Leipziggel szemben, amely elegendőnek tűnhet, de tetemesnek azért nem mondható. Szinte minden Bundesliga-idény előtt alapvetés, hogy a Bayern a legesélyesebb, és hatalmas meglepetés lenne, ha nem a rekordbajnok nyerne. Ez most is így van, de a lipcseieknek lehet keresnivalójuk, hiszen a müncheni sztárcsapat is képes a botlásokra, mint éppen legutóbb az Union Berlin ellen, továbbá legnagyobb sztárjuk, Robert Lewandowski sérülése miatt is foghatják a fejüket a bajorok.

A Bundesliga góllövőlistáját toronymagasan, 25 meccsen 35 góllal vezető lengyel klasszis kiválása hatalmas érvágás, nincs a Bayern keretében olyan futballista, aki képes lenne őt pótolni.

Persze Lewandowski április végén visszatérhet, talán előbb is, és nélküle is bivalyerős a keret, de lehet sansza a Lipcsének arra, hogy egy kiváló hajrával meglepetést okozzon.

Robert Lewandowski ebben az idényben is szórja a gólokat Forrás: AFP/Matthias Balk

Már csak azért is, mert a Bundesliga legjobb védelmével Gulácsi Péterék rendelkeznek, legalábbis a számok ezt mutatják.

A Leipzig csak 23 gólt kapott eddig a bajnoki szezonban (a Bayern 36-ot), és ez nagyban köszönhető a magyar válogatott kapusnak, és a nemrégiben szerződést hosszabbító Willi Orbánnak, aki szintén a magyar nemzeti együttes alapembere.

A Leipzig támadásban persze nem olyan erős, mint a Bayern, és közel sem szerzett annyi gólt, de a 2020 nyarán távozó Timo Wernert megfelelően tudta pótolni, és szinte biztos, hogy a sztároktól hemzsegő Dortmund előtt végez, amely elismerésre méltó. Ha az első helyre nem is feltétlenül, de a második helyre abszolút jó esélye van a Leipzignak, és a Bayern München mögött másodiknak lenni a Bundesligában hatalmas teljesítmény.

Gulácsi Péter biztos pont a Leipzig kapujában Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Anke Waelischmiller/Sven Simon

Pillanatnyilag a remek szezont futó Wolfsburg és a Frankfurt is megelőzi a Borussia Dortmundot, amely edzőt váltott a szezon közben. Lucien Favre munkáját decemberben köszönték meg, utódja Edin Terzic lett, de csak ideiglenesen, mert a nyártól a Mönchengladbach trénere, Marco Rose kerül a BVB élére.

Az elmúlt évekhez képest lényegesen gyengébben teljesít a Dortmund a 2020/2021-es idényben, a riválisok botlásaira és saját bravúrjára is szüksége lesz, hogy elérje a BL-helyek egyikét.

Ha ez nem sikerül, akkor elképzelhető, hogy nem fogja tudni megtartani legnagyobb sztárját, Erling Haalandot.

A Freiburgban remek szezont futó magyar válogatott szélső, Sallai Roland elégedett lehet önmaga és csapata teljesítményével, ugyanis a klub a középmezőnyben tanyázik, és szinte biztosan elkerüli a kiesést.

Szalai Ádám klubja, a Mainz már nem érezheti magát olyan nagy biztonságban, hiszen csak 2 pontra van az osztályozós helyen álló Bielefeldtől, Dárdai Pál Herthájának pedig ugyanúgy 26 pontja van, mint a Bundesliga 16. helyezettjének.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya komoly fába vágta a fejszéjét, amikor másodszor is elvállalta a Hertha irányítását, mert a 2022-ig szóló szerződésében van egy olyan záradék, mely szerint mérkőzésenként másfél pontos átlagot kell teljesítenie, hogy a következő idényben is ő irányíthassa a fővárosiakat. A keret egyébként sem hemzseg a sztároktól, szóval a bennmaradás kiharcolása mindenképpen bravúros teljesítménynek számítana. Különösen úgy, hogy a bajnokság hajrájára a koronavírus miatt karanténba került a teljes csapat, Dárdai Pál is megbetegedett.

Dárdai Pál szeretné benntartani az élvonalban a Herthát Forrás: AFP/Leon Kuegeler

Ami az egész szezon egyik legnagyobb meglepetése, az a Schalke elképesztő mélyrepülése. A szebb napokat is megélt gelsenkircheni együttes mindössze két győzelmet ért el 28 forduló alatt, és a bajnokság legutolsó helyén áll, már csak a matematikai esélyekben bízhat, de talán nem elhamarkodottság kijelenteni, hogy kiesett az első osztályból.

A 10 éve még a BL legjobb 4 csapata között szereplő, 2018-ban pedig a Bundesligában ezüstérmes klub ebben az idényben már 5 edzőt "elfogyasztott", és története egyik legpocsékabb szezonját futja.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Bayer Leverkusen 34 28 0 6 89-24 65 90
D
D
GY
GY
GY
2.
VfB Stuttgart 34 23 7 4 78-39 39 73
V
D
GY
GY
GY
3.
Bayern München 34 23 8 3 94-45 49 72
GY
GY
V
GY
V
4.
RB Leipzig 34 19 7 8 77-39 38 65
GY
GY
D
D
D
5.
Borussia Dortmund 34 18 7 9 68-43 25 63
D
V
GY
V
GY
6.
Eintracht Frankfurt 34 11 9 14 51-50 1 47
GY
V
V
D
D
7.
Hoffenheim 34 13 14 7 66-66 0 46
GY
V
D
GY
GY
8.
Freiburg 34 11 14 9 45-58 -13 42
D
V
D
D
V
9.
Werder Bremen 34 11 14 9 48-54 -6 42
GY
GY
D
D
GY
10.
FC Heidenheim 34 10 12 12 50-55 -5 42
V
GY
D
D
GY
Teljes lista

Trónfosztásra van kilátás Olaszországban

Nagyon úgy tűnik, hogy Olaszországban 9 év után új bajnokot avatnak. A Juventus pontosan kilenc Serie-A győzelmet könyvelhetett el zsinórban, de a tizedik vélhetően nem lesz meg, mert az Antonio Conte vezette Inter mindenki másnál kiegyensúlyozottabban teljesít ebben az idényben.

Érdekesség, hogy a Juventus hegemóniáját Conte indította el a 2011/2012-es évadban, és éppen ő vethet véget ennek most az Inter edzőjeként.

A Chelsea trénereként korábban Premier League címet is szerző temperamentumos olasz szakember remek társaságot kovácsolt össze az Interből, amely José Mourinho 2010-ben triplázó csapata után újra megnyerheti a ligát. Az olasz sajtó is elismeri Conte munkáját, mondván, rendkívül egységes közösséget teremtett ebben az idényben a milánói csapatnál, mert minden játékosnak próbál lehetőséget adni és kihozni belőle a legjobbat.

Antonio Conte csapata jelenleg a Serie A legnagyobb esélyese Forrás: AFP/Marco Bertorello

Ebben a szezonban hosszú idő után az AC Milan is újra a bajnokaspiránsok közé tartozott, a lassan 40 éves Zlatan Ibrahimovic vezérletével bombaformában kezdte az idényt, azonban a kezdeti lendület tavaszra elfogyott, és jelenleg 11 pont a hátránya városi riválisával szemben. A Milannál valószínűleg azért a BL-indulásnak is örülnének a szurkolók, hiszen az utóbbi években többnyire az Európa-ligával kellett beérniük.

A semleges szurkolók biztos azt mondanák, hogy az olasz bajnokságnak jót tesz, ha több bajnokesélyes tűnik föl és kiélezettebb a harc, bár a Juventusnál nyilván jobban örülnének, ha újra érvényesülne a papírforma. Jelenleg minimális az esély arra, hogy a Juve zsinórban tizedik Serie A-győzelmét is elkönyvelje. Andrea Pirlo bemutatkozó idényét azért mégsem lehet teljes kudarcnak nevezni, bár a Porto elleni BL-kiesésre nem lehet büszke, viszont ha az Olasz Kupa döntőjét megnyeri, akkor nem fogja trófea nélkül zárni első szezonját edzőként.

A Juventusban egyébként Cristiano Ronaldo 36 évesen is termeli a gólokat, 25 találatával vezeti a góllövőlistát, rajta nem múlik az eredményesség.

Cristiano Ronaldo eredményességére továbbra sem lehet panasz Forrás: NurPhoto via AFP/Massimiliano Ferraro/NurPhoto/Massimiliano Ferraro

A nemzetközi kupaindulást érő helyekre az utóbbi két év meglepetéscsapata, a többnyire látványos támadófocival előrukkoló Atalanta, valamint a Napoli, a Lazio és a Roma is pályázik, köztük nagy küzdelem várható a hajrában.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Internazionale 38 29 2 7 89-22 67 94
GY
V
GY
D
D
2.
AC Milan 39 22 8 9 78-53 25 75
D
D
GY
V
D
3.
Juventus 38 19 5 14 54-31 23 71
D
D
D
D
GY
4.
Atalanta 38 21 11 6 72-42 30 69
GY
GY
GY
GY
V
5.
Bologna 38 18 6 14 54-32 22 68
D
D
GY
D
V
6.
AS Roma 38 18 11 9 65-46 19 63
D
D
V
GY
V
7.
Lazio 38 18 13 7 49-39 10 61
GY
D
GY
D
D
8.
ACF Fiorentina 38 17 12 9 61-46 15 60
V
GY
D
GY
GY
9.
Torino 38 13 11 14 36-36 0 53
V
D
GY
GY
V
10.
SSC Napoli 38 13 11 14 55-48 7 53
D
D
V
D
D
Teljes lista

Újra megtörhet a PSG egyeduralma

A francia bajnokság esetében furcsa leírni, hogy 32 forduló után nem a címvédő Paris Saint-Germain vezeti a tabellát, pedig így van.

A Lille együttese jelenleg három ponttal előzi meg Neymarékat, akik számára még 6 forduló áll rendelkezésre ahhoz, hogy megelőzzék riválisukat, ráadásul ott van a nyomukban a szintén remekül teljesítő Monaco és a Lyon is.

Jelenleg a Lille vezeti a francia bajnokságot Forrás: AFP/Jean-Christophe Verhaegen

A párizsi sztárcsapat a 2012/2013-as szezon óta csak egyszer nem tudott az élen végezni, 2017-ben éppen mostani sztárja, a Kylian Mbappé vezette Monaco tudta megelőzni, most pedig a Lille-nek van erre lehetősége, amely még legutóbb kereken 10 éve, 2011-ben nyerte meg a Ligue 1-t.

Ligue 1 tabella Forrás: eredmenyek.com

Mindent egy helyen az Eb-ről