Megvan a Premier League Hírességek Csarnokának első két tagja

Horizontal FOOTBALL SOCCER PLAYER BUST RAISED HAND POINTING FINGER
Arsenal's French striker Thierry Henry celebrates scoring their seventh goal in the English Premier League football match between Arsenal and Blackburn Rovers at The Emirates Stadium in north London, England on February 4, 2012. AFP PHOTO/GLYN KIRK RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Alan Shearer és Thierry Henry lett a Premier League Hall of Fame – azaz a Hírességek Csarnokának első két tagja.

A liga közleménye alapján mindkét játékos maradandót alkotott a pályán és fantasztikus teljesítményt nyújtott. A kiritérium éppen ez volt a jelöltekkel kapcsolatban és természtesen az, hogy már ne legyenek aktív játékosok.

Shearer, aki korábban a Blackburn Rovers és a Newcastle United csatára volt, ma is a Premier League legeredményesebb góllövője: 441 meccsen 260 gólt szerzett.

Alan Shearer a Newcastle mezében Forrás: EMPICS Sport/John Walton

A Blackburn csapatával bajnoki címet is szerzett, háromszor lett a PL gólkirálya, és az egyetlen, aki két csapattal is elérte a százgólos határt a Premier League-ben.

Thierry Henry 1999-ben igazolt a Juventus csapatától az Arsenalhoz, ahol kétszer nyert bajnoki címet, tagja volt a 2004-es, veretlen csapatnak. Rekordot jelentő négy alkalommal volt gólkirály, 258 meccsen klubrekordot jelentő 175 bajnoki gólt szerzett.

Thierry Henry négyszer lett gólkirály a Premier League-ben Forrás: AFP/Glyn Kirk

Öt idényben is legalább 20 gólt szerzett a bajnokságban 2001 és 2006 között.

A 2021-es osztályból még hatan kerülnek majd be a Hall of Fame-be, de erről majd a szurkolók szavazhatnak, összesen 23 jelölt közül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!