Messi közölte, milyen feltételekkel hajlandó Barcelonában maradni

Horizontal
Véget ért egy korszak: 16 év után Ronaldo és Messi sem lesz ott a BL-negyeddöntőben
Vágólapra másolva!
Lionel Messi közölte klubjával, hogy milyen feltételekkel hajlandó meghosszabbítani 2021. június 30-án lejáró szerződését az FC Barcelonával. Az argentin sztár még a fizetési igényéből is hajlandó lenne engedni, amennyiben teljesülnek a kívánságai.

A tavaly nyári botrány után, amikor Messi egy faxüzenetben hivatalosan is kérte felnőtt karrierje eddigi egyetlen klubját, hogy engedje el, mára megnyugodni látszanak a kedélyek, és a legfrissebb spanyol sajtóértesülések szerint a hatszoros aranylabdás argentin sztár hajlandó meghosszabbítani a június 30-án lejáró szerződését.

A TV3 katalán televízió információi szerint Messi apja és ügynöke, Jorge Messi egy vacsora mellett egyeztetett Joan Laportával, az FC Barcelona tavasszal megválasztott elnökével. Messi állítólag hajlandó lenne belemenni, hogy heti közel 600 ezer eurós fizetését a felére csökkentsék, amitől eddig mereven elzárkózott, cserébe viszont azt kéri, hogy legalább egy vilgásztárral erősítsék meg a keretet, amelynek a legmagasabb szinten is (mondjuk, a Bajnokok Ligájában) versenyképesnek kell lennie.

Meggondolta magát: Lionel Messi további két évig még Barcelonában maradna Forrás: AFP/Franck Fife

A klub első számú kiszemeltje Erling Braut Haaland, csakhogy a Dortmund 20 éves norvég csatáráért a Real Madrid, a Manchester City és a Paris Saint-Germain is versenyben. Haaland apja és ügynöke, Mino Raiola áprilisban már körbeturnézta ezeket a csapatokat, valamennyiük ajánlatát meghallgatták, de döntés még nem született.

Messi ugyancsak kérte, hogy a klub 2023. június 30-ig, azaz két évre szerződjön vele, azt követően pedig az Egyesült Államok bajnokságában, az MLS-ben vezethessen le, miközben a Barca amerikai klubnagykövete lesz. A tengerentúlról visszatérve pedig elfoglalná a helyét a klub igazgatótanácsában.

A Spanyol Kupát már elnyerő, a bajnoki címért pedig még harcban lévő, öt furdolóval a zárás előtt az éllovas Atlético Madriddal szemben két pont hátrányban lévő Barca számára rendkívül fontos lenne, hogy megtartsa a klub legértékesebb játékosát (aki 26 góljával vezeti a góllövőlistát), úgy ugyanis biztos, hogy jobb tárgyalási pozíciókat tudna felvenni, akár az új játékosok szerződtetése, akár a hitelezőkkel folytatott megbeszélések során.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!