13 éveseknek szóló útmutatót készített a transzneművé válásról egy pedofil bűnöző

Vágólapra másolva!
Egy elítélt pedofil bűnöző a társszerzője egy tinédzserek számára írt transzneművé válásról szóló útmutatónak. A 39 éves Andrew Easton a skóciai Aberdeenshire-ben 32 olyan videofájlt és több ezer olyan képet osztott meg más pedofilokkal, amelyekben négy és nyolc év közötti gyerekek szerepelnek. Már ez is sokak felháborodását váltotta ki, hát még az, hogy az adófizetők „finanszírozták” a kiadványt.
Vágólapra másolva!

Eastont a skót rendőrség kiberbűnözéssel foglalkozó osztálya csalta tőrbe, miután az interneten csevegett valakivel, akiről azt hitte, hogy 13 éves kisfiú. A szervezet megpróbált elhatárolódni Eastontól, aki azt is megkövetelte, hogy „papának” hívják. 

A néhány hete elítélt pedofil segített a skót kormány és a helyi hatóságok által több ezer fontos támogatásban részesülő LMBTQ ifjúsági szervezetnek (LGBTYS) egy olyan útmutató elkészítésében, amely hozzájárul a „coming out”, a hagyományostól eltérő nemi identitás korai és nyílt vállalásához. 

Az LGBT Youth Scotland azzal büszkélkedik, hogy tanárok ezreit „képezte ki” az LMBTQ-befogadásról. Az ellentmondásos skót ifjúsági szervezet korábbi vezérigazgatója, James Rennie jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti egy kisfiú szexuális zaklatása miatt.

Az iskolák, a helyi hatóságok, az egészségügyi és szociális ellátó intézmények ugyan a kiadvány egy frissített verzióját kapták meg, de a szervezet elismeri, hogy az Easton által írt eredeti útmutató még mindig használatban van.

Nagyon nyugtalanító a helyzet, már régóta esedékes annak az ellenőrzése, hogy ez a szervezet mennyi közpénzt kap, és biztosítékot keresünk arra vonatkozóan, hogy milyen védelmi intézkedések vannak érvényben régóta meg kellene vizsgálni, hogy mennyi közpénzt kap ez a szervezet, és valamilyen biztosítékot kell találni arra, hogy hatásos védelmi intézkedések legyenek érvényben” 

– mondta Meghan Gallacher konzervatív képviselő.

Annak ellenére, hogy Easton a legdurvább kategóriájú szexuális képeket osztotta meg másokkal, nem sikerült börtönbe zárni. Az ítélet szerint Eastonnak három évig hatósági felügyelet mellett kell élnie, a kiadványért kapott díjat vissza kell fizetnie és 200 óra közmunka elvégzésére kötelezték. Végezetül pedig három évig szerepelnie kell a szexuális bűnelkövetők nyilvántartásában.

Carolyn Brown oktatáspszichológus a Sunday Postnak kifejtette, hogy az „útmutató” tele van téves információval, amelyet manipulatívnak és befolyásolónak nevezett.

A skót LMBTQ ifjúsági szervezetet is megkeresték az üggyel kapcsolatban. A honlapján található nyilatkozat szerint Easton soha nem volt a szervezet alkalmazottja vagy önkéntese. „Elítélünk mindenkit, aki kizsákmányolja vagy bántja a fiatalokat” – állt a közleményükben. A skót kormány szerint az oktatási intézmények is felelősek azért, hogy az effajta kiadványok és készítőik is szigorúbb ellenőrzésen menjenek keresztül.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!