A Barcelona nyerte a női Bajnokok Ligáját - videó

- Horizontal FOOTBALL
Barcelona's Spanish midfielder Vicky Losada (C) and her teammates celebrate with the trophy after winning the UEFA Women's Champions League final between Chelsea FC and FC Barcelona in Gothenburg, Sweden, on May 16, 2021. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona nyerte meg a női labdarúgó Bajnokok Ligáját, miután a vasárnapi fináléban fölényesen, 4-0-ra legyőzte a Chelsea-t.

A göteborgi döntőben a katalán együttes már az első percben vezetést szerzett egy ritkán látható öngóllal: egy spanyol kapufa után a 16-oson belül tisztázni igyekvő angol védő nagy erővel szerette volna a mezőnybe rúgni a labdát, ám csapattársa, Leupolz sípcsontját találta telibe, onnan pedig a jobb felső sarokba vágódott a játékszer.

A folytatásban is hengerelt a Barca, gyorsan rúgott még két gólt, így alig húsz perc alatt eldöntötte a mérkőzést, melynek végeredménye már az első játékrész végén kialakult.

A Barcelona női csapata másodszor került fináléba a legrangosabb európai sorozatban, s először hódította el a trófeát. Két éve 4-1-re kikapott az Olympique Lyontól a döntőben.

Női BL, döntő:
FC Barcelona (spanyol)-Chelsea (angol) 4-0 (4-0)

gólszerzők: Leupolz (1., öngól), Putellas (14., büntetőből), Bonmati (21.), Hansen (36.)