Szergej Rebrov már márciusban felmondta budapesti lakását és elvitte innen az autóját is

REBROV, Szerhij
Kijev, 2020. december 7. Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője kijevi sajtóértekezletén 2020. december 7-én. Csapata másnap a Dinamo Kijev ellen játszik a labdarúgó Bajnokok Ligájának csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában az ukrán fővárosban. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Vágólapra másolva!
Szergej Rebrov, a magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának edzője a Zbirna című ukrán lapnak nyilatkozva támadta Kubatov Gábort, a klub elnökét. Az edző határozottan állítja, hogy a korábban megjelent hírekkel szemben nem mondott fel, azaz továbbra is a csapat edzője. Egyes, az állításaival szemben álló tények ugyanakkor mást mutatnak.

Szergej Rebrov ritkán nyilatkozik, hosszabb interjúkra pedig még ritkábban vállalkozik. A Zbirnának is azt követően szólalt meg, hogy Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke május 19-én az Origónak adott interjúban elárulta, a szerződéshosszabbításra váró Rebrov valójában már februárban felmondott.

"Mint minden esetben, részben mindenkinek igaza van. Sokáig hallgattam, olvastam a cikkeket a sajtóban, de nem akartam kommentálni ezeket, mert tiszteletben tartom a szerződésemet. De úgy tűnik, hogy itt az ideje, mert nagyon zavar a helyzet.

Azt gondolom, hogy három bajnoki cím, Európa Liga és Bajnokok Ligája szereplés után jogom van elmondani a véleményemet az igazolások előtt. Az elnök megnyugtatott, hogy a beleegyezésem nélkül nem igazolunk, de ezután a klub ismét igazolt egyet" – olvasható a Nemzeti Sport által lefordított interjúban.

Szergej Rebrov Forrás: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Rebrov ezt követően menedzserén, Varga Sándoron keresztül jelezte, hogy ilyen feltételek mellett nem szeretne a Ferencvárosnál dolgozni, de "szó sem volt szerződésbontásról és távozásról", álltja határozottan. Rebrov elmondása szerint tisztázni szerette volna a helyzetet, erre azonban négy hónap alatt nem került sor.

Előszöris csak találgatni lehet, hogy [miért akarják, hogy felmondjak], másrészt a kompenzáció nem olyan nagy. Messze van a milliótól, amiről szó van. De számomra ez elvi kérdés, mert nem akartam elhagyni a Ferencvárost, szívesen dolgoztam ott. De ha a klub mást kér a játékosoktól, mint amit megbeszéltünk, az azt jelenti, hogy a klub döntött. Én arra készülök, hogy nyolcadikán térek vissza Budapestre, a korábbi terveknek megfelelően. Akkor talán lesz magyarázat.

"Vannak ajánlataim, de egyelőre mindenkinek ugyanaz a válaszom – érvényes szerződésem van a Ferencvárosnál. Amint ez felbontásra kerül, tárgyalhatunk" – zárul az interjú.

A klubhoz közeli forrásból azonban úgy tudjuk, hogy egyrészt folyamatosan keringenek a Ferencváros vezetőségéhez is eljutó hírek, hogy milyen ajánlatokkal keresték meg az ukrán szakembert. Felmerült az ukrán válogatott neve, ahol egyelőre korábbi csapattársa és barátja, Andrij Sevcsenko a szövetségi kapitány, valamint korábbi klubjainak, így az angol Tottenham Hotspurnek és a Dinamo Kijevnek is a neve, igaz ott éppen csütörtökön hosszabbítottak 2023-ig Mircea Lucescuval. De ugyancsak képbe került Dzsudzsák Balázs korábbi klubja, az egyesült arab emírségekbeli el-Ajn neve is.

Szintén sokatmondó részlet, hogy hírek szerint Rebrov már idén márciusban felmondta XI. kerületi, 250 négyzetméteres luxusbérleményét is, valamint, hogy még márciusban elvitette Budapestről Aston Martin típusú luxusautóját.

Mindent egy helyen az Eb-ről