Teljes a zűrzavar Cristiano Ronaldo átigazolásával kapcsolatban

158765647 Square Horizontal
Fans hold a banner that reads "Welcome home Ronny, Viva Ronaldo!" before the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Manchester United and Real Madrid at Old Trafford in Manchester, northwest England on March 5, 2013. AFP PHOTO / ANDREW YATES (Photo by ANDREW YATES / AFP)
Vágólapra másolva!
Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo három év után távozik a Juventustól, és minden bizonnyal visszatér korábbi sikerei helyszínére, Manchesterbe. Az utóbbi napokban az angol sajtó kész tényként közölte, hogy a portugál világklasszis a Pep Guardiola vezette Manchester Citybe igazol, azonban most hivatalossá vált, hogy a Manchester United is beszállt a Ronaldóért folytatott harcba.

Az ötszörös aranylabdás támadó a Serie A első fordulójában csak kispados volt az Udinese elleni bajnokin, a második fordulóban pedig már nem is fog pályára lépni, ugyanis a péntek délelőtti edzés előtt kiürítette a szekrényét és elköszönt a csapattársaitól.

Nem vagyok csalódott emiatt, ő hozott egy döntést, amit tiszteletben tartok. Ez az élet része" – nyilatkozta Massimiliano Allegri, a Juventus edzője.

Véget ért Cristiano Ronaldo torinói pályafutása Forrás: AFP/Isabella Bonotto

Ronaldo távozását napok óta kész tényként kezelik Olaszországban és Angliában, és azt is, hogy a következő csapata a Pep Guardiola vezette Manchester City lesz. Már a pletyka is felháborodást váltott ki a Manchester United-szurkolók körében, ugyanis a portugál klasszis korábban kijelentette, hogy sosem futballozna a Cityben.

A Vörös Ördögök szurkolói most örülhetnek, ugyanis a történet még korántsem zárult le, és könnyen lehet, hogy Ronaldo mégsem a Cityhez, hanem korábbi klubjához, a Unitedhoz igazol.

Szerencsés voltam, hogy egy csapatban játszhattam vele. Meglátjuk, most mi történik majd" – nyilatkozta Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere.

Cristiano Ronaldo a Manchester United történetének egyik legjobb játékosa Forrás: AFP/Andrew Yates

Ronaldo 2003 és 2009 között futballozott a Manchester Unitedban. Ez alatt 292 meccsen 118 gólt lőtt és 69 gólpasszt adott. Az első Aranylabdája mellett háromszor nyert bajnoki címet, kétszer Ligakupát, kétszer angol Szuperkupát, egyszer FA-kupát, klubvilágbajnokságot és Bajnokok Ligáját.