A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Zokogva búcsúzott a Barcelonától Lionel Messi

fbl Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi wipes his nose as he arrives in tears to hold a press conference at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 8, 2021. - The six-time Ballon d'Or winner Messi had been expected to sign a new five-year deal with Barcelona on August 5 but instead, after 788 games, the club announced he is leaving at the age of 34. (Photo by Pau BARRENA / AFP)
Vágólapra másolva!
Sajtótájékoztatót tartott vasárnap délben az FC Barcelona csapata, ahol elbúcsúzott a csapat hatszoros aranylabdás klasszisa, Lionel Messi.

„Szerettem volna maradni Barcelonában. Ez az otthonom, ez az otthonunk. Maradni akartam a csapattal, ez volt a terv, ma pedig búcsúznom kell, miután az egész életemet itt töltöttem" – mondta könnyek között Lionel Messi a távozására tervezett sajtótájékoztatón.

„Igazság szerint, nem tudom, mit mondjak. Az elmúlt napokban sok minden eszembe jutott, de őszintén nem tudom, mi lenne a megfelelő. Nem készültem fel erre.

Lionel Messi utolsó szereplése a Barcelona játékosaként Forrás: AFP/Pau Barrena

Tavaly már fel voltam készülve erre, tudtam, mit akarok mondani, de idén ez már nem ugyanaz. A családommal együtt meg voltunk győződve, hogy maradunk itthon, ezt akartuk, mindennél jobban. 21 év után távozok a három argentin-katalán gyermekemmel. Ez a város az otthonunk, hálás vagyok mindenért, mindenkinek, aki segített itt a hosszú évek alatt.

Szeretem ezt a klubot, nem ilyen búcsúra készültem. Másfél éve nem láttam a szurkolókat. Azt hittem, ha egyszer elmegyek, akkor telt ház előtt búcsúzhatok majd" - mondta Messi, akit beszéde után ováció fogadott.

Messi elmondta, mindent megtett azért, hogy maradhasson, de a La Liga miatt ez nem volt lehetséges. A klub elnökét, Joan Laportát idézve elmondta, a hatalmas adósság miatt nem tud maradni. „Sok dolgot mondtak rólam, de részemről mindet megtettem, amit tudtam, mert maradni akartam. Tavaly menni akartam, ezt el is mondtam akkor, most maradni akartam, de nem tudtam."

Messi többször elmondta, tavaly menni akart, de idén maradni szeretett volna, ezért is ennyire nehéz most a búcsú.

Lionel Messi a búcsú-sajtótájékoztatóján Forrás: AFP/Pau Barrena

Messi a jövőjével kapcsolatban elmondta, rengeteg megkeresése van, de egyelőre nincs semmi konkrétum, kérdésre elmondta, a Paris Saint-Germain is egy opció, de a hivatalos bejelentésig nem tud mondani semmit.

Lionel Messi újságírói kérdésre azt is elmondta, hogy ez pályafutása legnehezebb része, ami az eddigieket illeti. Nagyon szomorú, mert ez a kedvenc csapata, amit soha nem szeretett volna elhagyni.

Így várták Messit a szurkolók:

Messi elmondta, nehezen tudta feldolgozni, amikor megtudta, hogy nem maradhat. „Még mindig nem fogtam fel teljesen. Amikor hazaértem, akkor is nagyon rosszul voltam, és ez egyre csak rosszabb" – mondta az argentin, aki hozzátette, továbbra is érzi magában az erőt, hogy a legmagasabb szinten teljesítsen.

Messi végezetül elmondta, nem bánt meg semmit, de eggyel több BL-címet nyerhetett volna. Mindent megtett a sikerért.

„Az volt az ajánlat, hogy ötven százalékkal csökkentsük a fizetésem, semmi mást nem kértek tőlem" – tette még hozzá.

A sajtótájékoztatón ott volt a Barcelona összes játékosa és a vezetőedző, Ronald Koeman is.

Messi 778 meccsen 672 gólt szerzett a Barcelona mezében, tíz bajnoki címet, négy Bajnokok Ligája-sikert ünnepelhetett, összesen 35 trófeát emelhetett a magasba.

A francia sajtó hírei szerint Messi már ma megérkezik Párizsba, és legkésőbb holnap reggel részt vesz az orvosi vizsgálaton. Ez a feltűnő gyorsaság kétségeket ébreszt a sajtótájékoztató őszinteségével kapcsolatban: ennyi idő alatt megállapodni a pénügyekről, és különösen a PSG-nek ellenőrizni, utánaszámolni, hogy belefér-e Messi fizetése a pénzügyi keretbe, az UEFA szabályaiba, gyakorlatilag lehetetlen. Egyre erősebb a gyanú - amit már írtunk -, hogy Messi és Laporta hónapokkal ezelőtt megegyezett ebben a színjátékban: csak eljátszották, hogy meg akarnak egyezni egymással.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!