A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában a bajnoki címvédő Ferencváros több mint egy órát emberhátrányban játszva 1-0-ra legyőzte a Budapest Honvéd csapatát a Bozsik Stadionban.

A Fradi - amely két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a mezőny nagy része - a világbajnoki selejtezők miatti szünet után a kispesti találkozóval hangolt az Európa-liga jövő héten kezdődő csoportkörére, amelynek első fordulójában, csütörtökön a német Bayer Leverkusen vendége lesz.

A Budapest Honvéd rosszul, két vereséggel kezdte a bajnoki idényt, de azt követően elmozdult a holtpontról és a tabella utolsó helyéről. A kispestiek előbb döntetlent játszottak Újpesten, majd otthon a Paks, illetve idegenben a Zalaegerszeg ellen győztek 3-1-re. Az esélyek ettől függetlenül a Ferencváros mellett szóltak, amely legutóbbi négy összecsapásukat megnyerte, azelőtt pedig kétszer gól nélküli döntetlenre végzett szombati ellenfelével. Figyelmeztető lehetett a Honvéd számára az ellenfél gólerős játéka, a zöld-fehérek a hazai nyitányon tapasztalt kisiklást követően - a Kisvárda 2-1-re nyert az Üllői úton - a Mezőkövesd és a Debrecen ellen is négy-négy góllal zártak, a három pont magabiztos begyűjtése mellett.

Tokmac Nguen (10-esben) góljával szerzett vezetést a Ferencváros Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A mérkőzés elején a Fradi akarata érvényesült, azonban Peter Stöger csapata sokáig nem tudott komoly helyzetet kialakítani.

A 16. percben aztán egy szerencsés góllal szerzett vezetést a Ferencváros.

A norvég válogatott Tokmac Ngunen tartott meg egy labdát a kapunak háttal, befordult majd 15 méterről lőtt, a középre tartó labda azonban megpattant kispesti Batik Bence kezén, ez pedig teljesen becsapta a jobbra vetődő Szappanos Pétert.

A gólszerző Tokmac Nguent ünneplik a Ferencváros játékosai Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A gól után is a Fradi diktálta a tempót, azonban a 23. percben emberhátrányba kerültek a zöld-fehérek. A magyar válogatott Nagy Dominik lépett ki ziccerben, a mögötte futó Botka Endre azonban lerántotta a kispesti támadót, Karakó Ferenc játékvezető pedig gondolkodás nélküli kiállította a gólhelyzetben szabálytalankodó védőt.

A folytatásban hiába játszott emberelőnyben a Honvéd, továbbra is a Fradi irányította a meccset, amely a 43. percben kis híján növelte az előnyét. Egy baloldali szöglet után a norvég Kristoffer Zachariassen lőtt 16 méterről, ráfordulásból, azonban a bal alsó sarokba tartó bombáját Szappanos hatalmas bravúrral védeni tudta.

A fordulás után a Honvéd átvette az irányítást, a Fradi pedig kontrajátékra rendezkedett be. Horváth Ferenc csapata gyakorlatilag egykapuzott a második félidő elején, azonban az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így a Fradi kapusának, Dibusz Dénesnek sokáig nem is kellett bravúrt bemutatnia.

A ferencvárosi Vécsi Bálint fedezi a labdát a kispesti Lukas Klemenz előtt Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Honvéd első ziccerére a 66. percig kellett várni. A csereként beálló Nono Villar kanyarintott be a tökéletes labdát a szintén csereként érkező Eppel Márton fejére, azonban a magyar válogatott csatár hét méterről jócskán a kapu mellé fejelt.

A 76. percben a Fradi eldönthette volna a meccset.

Ryan Mmaee lépett ki ziccerben, ellőtte a labdát Szappanos fölött, a labda azonban levágódott a felső lécről, a kipattanóra érkező Somália pedig nem tudott gólt fejelni az üres kapura, mert Szappanos óriási bravúrral visszaért és szögletre ütötte a labdát a brazil középpályás elől.

A hajrában a Honvéd még nagyobb erőket mozgósított az egyenlítésért, így a védelme többször is kinyílt, ebből pedig kedvére kontrázhatott a Fradi. A 80. percben majdnem megszületett a zöld-fehérek második gólja. Az albán válogatott Myrto Uzuni tálalt remek labdát a jobbszélen felfutó Henry Wingo elé, de az amerikai jobbhátvéd közeli lövését Szappanos lábbal hárította.

A Fradi két kihagyott helyzete kis híján megbosszulta magát,

mert a 83. percben a csereként beálló Balogh Norbert lefordult Miha Blazicról és egyenlíthetett volna, de a kispesti támadó 14 méteres lövését Dibusz Dénes vetődve védte.

Az utolsó percekre a Fradi már a labdabirtoklásra helyezte a hangsúlyt, és le tudta lassítani a játékot, így a Honvédnak már nem volt újabb gólszerzési lehetősége, az eredmény pedig nem változott.

A Fradi ezzel sorozatban a harmadik meccsét nyerte meg az NB I-ben és feljött a tabella második helyére. A Honvéd ezzel már hét mérkőzés óta nyeretlen a Fradi ellen, a vereségével pedig a nyolcadik helyre csúszott le.

16GólTokmac Chol Nguen
23Piros lapEndre Botka
25Sárga lapDusan Pantelic
31Sárga lapRyan Mmaee
48Sárga lapDonát Zsótér
58Sárga lapLukas Klemenz
87Sárga lapSamy Mmaee
Összeállítások
4-3-3
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!