Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának rangadóján a Liverpool 5-0-ra kiütötte a Manchester Unitedot az Old Traffordon. A találkozó után a Vörös Ördögök sztárja, az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo vállalta a felelősséget a kudarcért és kijelentette, hogy a klub szurkolói jobbat érdemelnek.

Ronaldo profi pályafutása során - a 617 élvonalbeli meccse alatt - ez volt a második alkalom, hogy csapata legalább ötgólos vereséget szenvedett. A másik egy 5-0-s vereség volt a Real Madrid játékosaként a Barcelona ellen 2010 novemberében.

"Néha az eredmény nem az, amiért küzdünk. Néha az eredmény nem az, amit szeretnénk. És ez rajtunk múlik, csakis rajtunk, mert senki mást nem lehet hibáztatni.

és rajtunk múlik, hogy ezt teljesítsük. Itt az idő" - írta Ronaldo a közösségi oldalán.

Ronaldo szerint a United-szurkolók ennél jobbat érdemelnek Forrás: AFP/Oli Scarff

Hosszabbítás

Végül jöjjenek a találkozó legérdekesebb statisztikái:

  • A Liverpool mindössze másodszor nyert egymás után legalább öt góllal bajnoki mérkőzést az élvonalban, és először azóta, hogy 1935 áprilisában egymás után 5-0-ra nyert a Stoke City és 6-0-ra a Chelsea ellen.
  • A Liverpool az angol bajnokság történetében mindössze a második csapat, amelyik egymás után két több mint 5 gólos győzelmet aratott idegenben úgy, hogy nem kapott gólt. Ez legutóbb a Manchester Unitednak sikerült 1960 februárjában és márciusában.
  • A Manchester United története legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el a Liverpool ellen, 1955 februárja óta először kapott ki otthon 5 góllal.
  • 18 éves után Mohamed Szalah lett az első játékos, aki három gólt lőtt az Old Traffordon. Legutóbb ez 2003 áprilisában jött össze a kétszeres aranylabdás brazil Ronaldónak.
  • Mohamed Szalah már 106 gólos a Premier League-ben, ezzel ő a bajnokság történetének legjobb afrikai góllövője, megelőzve Didier Drogbát