A FIFA elnöke szerint a magyar szurkolókat nem éri hátrányos megkülönböztetés

Gianni Infantino
Vágólapra másolva!
A FIFA elnöke, Gianni Infantino a Puskás Arénában tekintette meg a Magyarország-San Marino vb-selejtezőt. A sportvezető a Nemzeti Sportnak adott interjújában többek között beszélt a kétévenkénti vb-rendezésről és a szurkolói büntetésekről is.

Gianni Infantino régóta tervezte látogatását a Puskás Arénába és szombaton Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozott.

Infantino elmondta, hogy az MLSZ elnöke, Csányi Sándor fantasztikus munkát végez a magyar futball látványos előretörésében.

mondta a sportvezető.

"Európának nem érdeke a változás, csakhogy a FIFA a többi ország érdekeit is képviseli. Ki kell nyitni a vb-re kijutás lehetőségét nem csak a létszámemeléssel, de a kétévenkénti rendezéssel is. Tárgyalunk, egyeztetünk, és végül meg fogunk egyezni - árulta el a kétévenkénti vb-rendezésről.

Infantino szerint a játékosokat nem fogja feltétlenül kizsigerelni a több mérkőzés, inkább motiváltabbak lesznek, mert nagy meccseken, nagy tornákon léphetnek pályára,

és úgy véli, hogy a női világbajnokságok iránt is nőtt az érdeklődés az elmúlt években.

Gianni Infantino szerint a magyar szurkolók nem kapnak súlyosabb büntetést Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Dmitriy Golubovich

A FIFA első embere beszélt a szurkolói büntetésekről, amely kapcsán úgy gondolja, hogy a magyarokat egyáltalán nem éri hátrányos megkülönböztetés más nemzetekkel szemben, viszont a rendbontók viselkedését teljes mértékben elítéli.

Ha ugyanis egyértelműen azonosítani tudjuk a rendbontókat, és eltávolítjuk a nézőtérről azokat, aki elfogadhatatlanul viselkednek, akkor nem kell miattuk megbüntetnünk az összes nézőt" - mondta Infantino.

A FIFA elnöke határozottan elutasítja, hogy utaznának a magyarokra, és hogy a verbális diszkriminációt súlyosabban büntetik a fizikai erőszaknál.

De tényleg fontos, hogy meg kell találnunk a valóban hatékony és a leginkább hatékony megoldásokat, ezen dolgozunk" - zárta gondolatait az elnök.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!