Vágólapra másolva!
A Gulácsi Péterrel, Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal felálló RB Leipzig 2-0-ra kikapott a Hoffeheim otthonában a német labdarúgó Bundesliga 12. fordulójának szombati mérkőzésén. A lipcsei együttes ezzel továbbra is nyeretlen idegenben a bajnokságban.

A három magyar futballistát, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató, a Bundesligában hét mérkőzés óta veretlen RB Leipzig a Hoffenheim otthonában folytatta felzárkózását az élmezőnyre. Mindhárom játékos kihagyta Varsóban a lengyelek elleni, 2-1-es sikert hozó világbajnoki selejtezőt.

A Hoffenheim ellen azonban mindhárom magyar játékost a kezdőbe nevezte Jesse Marsch vezetőedző.

A lipcseiek ugyan ebben a szezonban még nem nyertek idegenben bajnokit, de a Hoffenheim ellen erre minden esélyük megvolt, már csak azért is, mert a hazai csapat meglehetősen tartalékosan állt ki. Andrej Kramaricson kívül még hat játékosra nem számíthatott Sebastian Hoeness. Szintén a vendégeknek kedvezett, hogy a két csapat utolsó 3 meccsén a Hoffenheim még gólt sem tudott lőni a Leipzignek.

Álmoskásan és sok hibával kezdte a meccset a Leipzig, és ezt a 12. percben ki is használta a Hoffenheim.

Egy baloldali szöglet után Gulácsi csúnyán alászaladt a labdának, Diadie Samassekou pedig az üres kapuba fejelt, ezzel megszerezve a vezetést a hazaiaknak.

Ezt követően kis híján újabb gólt kapott a Leipzig, Rutter lőhetett teljesen tisztán, de ígéretes helyzetből csúnyán fölé vágta. Majd Raum távoli lövésénél Gulácsi szépségdíjas vetődéssel védett nagyot. A folytatásban sem változott a játék képe, a Hoffenheim akarata érvényesült, míg a Leipzig helyzetet sem tudott kidolgozni a szünetig.

Az első félidőben meglepte a Hoffenheim Szoboszlaiékat Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Uwe Anspach

A fordulás után is élesebben kezdett a Hoffenheim, Gulácsinak kellett bravúrosan közbeavatkoznia Rutter helyzeténél.

A második félidőben is sokkal agresszívabban és jobban játszott a Hoffenheim, a 68. percben pedig tovább növelte előnyét.

Egy labdaszerzés után Munas Dabburhoz került a labda, aki mintegy 20 méterről lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát. Gulácsi tehetetlen volt.

Ezt követően Jesse Marsch kettős cserével igyekezett frissíteni csapatán a hajrára, lehozta Szoboszlait és André Silvát is.

Dabbur állította be a végeredményt a Lipcse ellen Forrás: AFP/Daniel Roland

A hajrát még inkább megnyomta a Hoffenheim, és akár végképp el is dönthette volna a három pont sorsát, de Stiller közeli fejese a kapufán csattant. Az utolsó percekben próbálkozott a lipcsei együttes is, de igazán veszélyes helyzetet nem tudott kidolgozni, ráadásul egyetlen kaput eltaláló lövése se volt a mérkőzésen, így végül a szépítés sem jött össze. Győzelmével a Hoffenheim feljött a tabella nyolcadik helyére, míg az RB Leipzig ezzel továbbra is nyeretlen idegenben.

Bundesliga, 12. forduló:
szombat:
Hoffenheim-RB Leipzig 2-0 (1-0)
Arminia Bielefeld-Wolfsburg 2-2 (1-0)
Borussia Dortmund-VfB Stuttgart 2-1 (0-0)
Bayer Leverkusen-VfL Bochum 1-0 (1-0)
Borussia Mönchengladbach-Greuther Fürth 4-0 (3-0)

Mindent egy helyen az Eb-ről