Vágólapra másolva!
A Premier League 24. fordulójában a Manchester United 1-1-es döntetlent játszott az utolsó helyen álló Burnley otthonában. A találkozón az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo csak csereként állt be, de ezúttal sem sikerült gólt lőnie, ezzel pedig közel 12 éves negatív rekordot állított be.

A 37. születésnapját a múlt szombaton ünneplő támadó már öt mérkőzés óta nem lőtt gólt a Manchester United csapatában. Hasonlóan rossz szériája 2010-ben volt, amikor a Malaga elleni szezonzáró meccsen nem talált be, majd a 2010/11-es szezon első négy meccsen sem tudott gólt szerezni.

Ronaldo az idei szezonban 26 meccsen 14 gólnál jár Forrás: AFP/Paul Ellis

Érdekesség, hogy a portugál támadó ezt követően megtalálta a góllövő cipőjét, és abban a szezonban végül 54 meccsen 53 gólt lőtt, mellette adott 18 gólpasszt is, és végül a szezon végén gólkirály lett a La Ligában és megnyerte az Európai Aranycipőt.

A Manchester United szombaton a Southampton csapatát fogadja az Old Traffordon. Ronaldo a pályafutása során eddig négyszer játszott a Szentek ellen, és kétszer volt eredményes.