Vágólapra másolva!
Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain világbajnok francia támadója nem léphet pályára a Real Madrid elleni szerdai BL-nyolcaddöntő visszavágóján.

A párizsi klub a honlapján erősítette meg Mbappé sérülését, azt írják, hogy a támadó a bal lábára kapott egy rúgást, de a vizsgálatok után bizakodóak a szerdai játékával kapcsolatban, de kedden még újabb vizsgálatoknak vetik alá.

A világbajnok támadó kiesése óriási érvágás lenne a PSG-nek, mert kis túlzással az idei szezonban ő a párizsi csapat egyszemélyes támadógépezete.

A hétszeres aranylabdás Lionel Messi ugyan már adott 11 gólpasszt a szezon során, de gólszámban jelentősen elmaradt attól, amit az elmúlt 15 évben produkált.

Hiába Messi és Neymar, Mbappé a PSG legfontosabb játékosa Forrás: AFP/Paul Ellis

A brazil Neymar ugyan február közepén visszatért egy közel háromhónapos kényszerpihenő után, de azóta három meccsen csak egy gólt lőtt, azokból is kettőt elveszített a PSG.

A párizsi csapat a Real elleni odavágót Kylian Mbappé hajrában lőtt góljával 1-0-ra megnyerte, de a francia támadó nélkül pokolian nehéz meccs várhat a PSG-ra Madridban, mert sem Messi, sem pedig Neymar nem futballozik élete formájában.

Mbappének egyébként a szezon végén lejár a szerződése a párizsi csapatnál, minden bizonnyal a Real Madridban folytatja a pályafutását. Spanyol sajtóértesülések szerint a BL-párharc után jelenti be az érkezését a madridi klub.

Mbappé játékára tehát lehet esély, azonban biztosan nem lép pályára a Real Madrid korábbi csapatkapitánya, Sergio Ramos, aki január végén szenvedett izomsérülést és továbbra is egyedül készül.

Mellette szintén nem utazik Madridba a spanyol Ander Herrera, akit továbbra is kezelnek a korábbi kötőhártya-gyulladás miatt.

Mindent egy helyen az Eb-ről