Vágólapra másolva!
A 33. bajnoki címét megnyerő Ferencváros labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája-selejtezőjének első körében biztosan kiemelt lesz, de a BL-elődöntőben búcsúzó Villarreal kiesése is a magyar csapat malmára hajthatja a vizet.

A magyar bajnok az elmúlt években az Európa-liga és a BL főtáblájára is feljutott, így ezen a szinten erősnek mondható, 15.500-as UEFA-együtthatóval rendelkezik. Ennek köszönhetően az első körben már mindenképp kiemeltnek számít.

Ez nagy könnyebbség lehet egy újabb hosszú meneteléshez, mert így a magyar bajnok olyan csapatokat biztosan elkerül az első körben, mint a legutóbb BL-csoportkörös svéd Malmö, az Európa-ligában nyolc közé jutó norvég Bodö/Glimt, a bolgár Ludogorec, valamint a finn HJK, a szlovák Slovan, illetve a görög, a román vagy a horvát bajnok.

A Fradinak akár egy könnyebb sorsolás is összejöhet a BL-selejtezőben Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ráadásuk az UEFA a napokban bejelentette, hogy a következő szezonra is fenntartotta az orosz klubcsapatok és válogatottak kizárását a nemzetközi sorozatokból, tehát a Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában és a Konferencia-ligában sem lesznek orosz klubcsapatok a következő szezonban.

Ráadásul a spanyol BL-elődöntős Villarreal szereplése is hatással van a Fradi kiemelésére. Azzal, hogy a spanyol csapat kikapott a Liverpooltól, biztossá vált, hogy a következő szezonban nem lesz öt spanyol csapat a Bajnokok Ligája főtábláján, ezzel pedig szinte biztossá vált, hogy a második selejtezőkörben is kiemelt lesz a Fradi.

Ez azt jelenti, hogy a Fradi nagy valószínűséggel két könnyebb ellenféllel kezdi a BL-selejtező sorozatot, és ha hozza ezt a két párharcot, akkor ősszel egész biztosan ott lesz a főtáblán valamelyik európai kupasorozatban.

Két megnyert párharc után a Európa Konferencia-liga a garantált, hárommal az Európa-liga, négy megnyert párharccal pedig a Bajnokok Liga főtábla.

Mindent egy helyen az Eb-ről