A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3

Két francia rendőr ellen indult vizsgálat a BL-döntő botránya miatt

Stade de France, meccs, futball, labdarúgás, UEFA-bajnokok ligája, szurkolók, Párizs, várakoznak, bejutás, kerítés
This grab taken from an AFP video shows the police intervening as fans climb the fence of the Stade de France before the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, on May 28, 2022. (Photo by Maryam EL HAMOUCHI / AFP)
Vágólapra másolva!
Két francia rendőrtiszt ellen vizsgálatot indítanak, miután a múlt szombati, Liverpool–Real Madrid Bajnokok Ligája-döntő előtt aránytalanul sok könnygázt vetettek be az angol futballklub szurkolóival szemben - vette észre a Blikk.

A legrangosabb európai kupa fináléja hosszas csúszás után kezdődhetett csak el, miután jó néhány Liverpool-drukker jegy nélkül vagy éppen hamis belépővel beszökött a stadionba. Ennek hatására a szervezők lezárták a kapukat, a francia rendőrök könnygázzal és paprikasprével próbálták oszlatni a feltorlódott tömeget, eközben gyerekeket, terhes anyákat is lefújtak.

Két rendőr ellen is vizsgálat indult a BL-döntős tevékenysége után Forrás: AFP/Maryam El Hamouchi

"Ez volt az egyetlen módszer, amellyel a rendőrség szétoszlathatta a tömeget és lehetővé tette, hogy az embereket megóvjuk egy esetleges tömegbalesettől" – mondta Gérald Darmanin belügyminiszter, aki hozzátette, elismeri, az eljárás komoly károkat okozott, főleg a gyerekekre nézve.

Sőt, ha azt vesszük, hogy 2700 jeggyel rendelkező angol drukker így sem tudott bemenni a stadionba, akkor még komolyabb eszmei kár is keletkezett. A miniszter azt is közölte, két rendőr „a szabályoknak nem megfelelő" módon használta a könnygázt, ezért a rendőrségi felügyelőséghez fordult. Az általános könnygázhasználati protokollt viszont megvédte.

A mérkőzést és ezzel együtt a trófeát Vinícius Junior góljával a Real Madrid nyerte meg 1-0-ra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!