A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség nyoni központjában kisorsolták a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának párosításait. Eszerint a magyar bajnok Ferencvárosra a cseh Viktoria Plzen és a moldovai Sheriff Tiraspol párharc győztese vár, amennyiben továbbjut az azeri Qarabag ellen a 3. fordulóból.

Hétfőn délután az UEFA illetékes testülete öt csapatra szűkítette a Fradi lehetséges ellenfeleit a selejtező bajnoki ágán. Miután az UEFA döntésének értelmében azeri és örmény csapat nem találkozhat egymással, a Pjunyik Jereván és a Crvena zvezda kettőse kiesett a leendő ellenfelek közül, így biztossá vált, hogy a magyar bajnok a dán Köbenhavnt (amelyik a török Trabzonsporral egyetemben csak itt kapcsolódott be a selejtezőkbe), valamint a Dinamo Zagreb-Ludogorec, illetve a Viktoria Plzen-Sheriff Tiraspol párharc győztesét kaphatja a playoffban.

Végül a Ferencváros párharcának sorszámát húzták ki előbb, majd a harmadik számú párharc következett, azaz eldőlt, hogy a Fradinak a cseh bajnok, Viktoria Plzen és az előző BL-kiírásban a Real Madridot idegenben legyőző moldovai bajnok, Sheriff Tiraspol párharcának győztesével kell majd megmérkőznie.

Ha a Fradi nem jutna tovább, akkor az Európa-liga selejtezőjének playoffjába kerül, ahol az ír Shamrock Rovers FC vagy az észak-macedón FC Shkupi 1927 várhat rá.

A bajnoki ág további párosításai:
Trabzonsport-FC Köbenhavn
Zalgiris Vilnius (litván) vagy Bodö/Glimt (norvég)–Dinamo Zagreb (horvát) vagy Ludogorec (bolgár), Pjunik (örmény) vagy Crvena zvezda (szerb)–Apollon Limassol (ciprusi) vagy Maccabi Haifa (izraeli)

A nem bajnoki ág párosításai:
Union Saint-Gilloise (belga) vagy Rangers (skót)–Monaco (francia) vagy PSV (holland),
Dinamo Kijev (ukrán) vagy Sturm Graz (osztrák)–Benfica (portugál) vagy Midtjylland (dán)

A párharcok győztese a Bajnokok Ligája, míg vesztese az Európa-liga főtábláján szerepelhetnek ősszel.

A párharcok első mérkőzéseit augusztus 16-17-én, míg a visszavágókat augusztus 23-án és 24-én játsszák. A BL-csoportkör sorsolását augusztus 25-én rendezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!