A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ezért gyűlöli Cristiano Ronaldo a csütörtöki kupameccseket

ALL Horizontal SPORT-ACTION MATCH FOOTBALL
Vitoria de Guimaraes's Ricardo Silva (L) vies with Sporting's Cristiano Ronaldo in a Portuguese league match 08 November 2002 at Antas Stadium in Porto. (Photo by ANTONIO SIMOES / LUSA / Lusa via AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester United csapata a 2022-23-as szezonban a labdarúgó Európa-ligában indul, ez pedig nem tetszik az együttesből egyre inkább kiszoruló Cristiano Ronaldónak. A portugál sztár úton-útfélen azt hangoztatta, hogy csak a Bajnokok Ligájában lenne hajlandó játszani. Most az is kiderül, hogy miért.

A 2002-03-as szezonban a portugál Sporting Lisszabon csapata az UEFA Kupa első fordulójában a szerb Crvena zvezda csapatát kapta ellenfélnek. Ez nem tűnt megoldhatatlan feladatnak a portugál csapat számára. Az első meccsen, 2002. szeptember 19-én hazai pályán óriási pofonba szaladt bele a Sporting, mert a szerbek 3-1-re győztek.

Az akkor 17 éves Ronaldo csereként lépett pályára ezen a meccsen.

Két héttel később, Belgrádban került sor a visszavágóra, amelyen drámai körülmények között jutottak tovább a szerbek. A 90. perc végén ugyanúgy 3-1 volt az állás, mint két héttel korábban, Lisszabonban, csakhogy most portugálok vezettek. Következett a hosszabbítás, amelyben Zivkovics a 110, Cakar a 117. percben szerzett egy-egy gólt, így a meccs vége 3-3 lett, a Sporting kiesett.

Cristiano Ronaldo 2002-ben a Sporting zöld-fehér csíkos mezében Forrás: Lusa via AFP/Antonio Simoes

Ezen az összecsapáson Ronaldo már a kezdőcsapatban találta magát, így ez volt pályafutásának első olyan nemzetközi kupameccse, amelyen kezdett, de a Sporting azonnal kiesett.

Az elmúlt 20 évben Cristiano Ronaldo csak és kizárólag a Bajnokok Ligájában játszott, soha nem kellett a másodikszámú európai kupasorozatban pályára lépnie.

Most azonban ez a veszély fenyegeti őt, amennyiben a következő egy hétben, az átigazolási szezon végéig nem talál magának olyan csapatot, amely a BL-ben szerepel. Visszagondolva a 20 évvel ezelőtt történtekre, nem csoda, hogy CR-nek esze ágában nincs az Európa-ligában szerepelnie.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!