II. Erzsébet temetése: teljes zűrzavar az angol bajnokságban

Horizontal
A megtartott meccsek előtt megemlékeztek a királynőről
Vágólapra másolva!
2022. szeptember 8-án, 70 év uralkodás után meghalt II. Erzsébet, Anglia királynője. Az uralkodó halála teljesen megrázta a szigetországot, ez pedig a labdarúgásra is rányomja a bélyegét, ugyanis az utóbbi egy hétben teljes zűrzavar van a bajnokságban.

A királynő halála után a Premier League-csapatok találkozóján úgy döntöttek, hogy "Őfelsége II. Erzsébet iránti tiszteletből" egy későbbi időpontban rendezik meg a 7. forduló mérkőzéseit.

– fogalmazott közleményben Richard Masters, a Premier League vezérigazgatója, hozzátéve, hogy "ez egy hihetetlenül szomorú időszak nemcsak a nemzetnek, hanem világszerte emberek millióinak, akik akik csodálták" az Egyesült Királyság uralkodóját.

A megtartott meccsek előtt megemlékeztek a királynőről Forrás: AFP/Isabel Infantes

Hét közben aztán a királynő temetése miatt keddről szerdára kellett áttenni a skót Glasgow Rangers és az olasz Napoli skóciai Bajnokok Ligája mérkőzését, míg csütörtökön az Európa-ligában elhalasztották az Arsenal-PSV Eindhoven találkozót, ugyanis a királynő temetése miatt nem állt rendelkezésre megfelelő számú biztonsági szakember a mérkőzés elbonyolításához.

Annyi biztos, hogy ezt a meccset október 20-án pótolják, ezért az észak-londoniak Manchester City elleni bajnoki összecsapását, melyet október 19-én rendeztek volna, másik időpontban bonyolítják le.

Ezen a hétvégén is csonka fordulót rendeznek a Premier League-ben II. Erzsébet királynő hétfői búcsúszertartásának előkészületei miatt, illetve azért, mert

a néhai uralkodó ravatalát előzetes becslések szerint vasárnap éjfélig legalább 400 ezren keresik fel a Westminster Hallban, és ez biztonsági erőket köt le.

A bajnokság előző hétvégi mérkőzéseit a nemzeti gyász miatt kivétel nélkül elhalasztották, most pedig három találkozót napolnak el, köztük a Chelsea-Liverpool rangadót.

Premier League, 8. forduló:
péntek:
Aston Villa-Southampton 1-0 (1-0)
Nottingham Forest-Fulham 3-2 (1-0)
szombat:
Wolverhampton-Manchester City 0-3 (0-2)
Newcastle United-Bournemouth 1-1 (0-0)
Tottenham Hotspur-Leicester City
vasárnap:
Brentford-Arsenal
Everton-West Ham United

A Brighton-Crystal Palace, a Manchester United-Leeds United és a Chelsea-Liverpool FC mérkőzést elhalasztották.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!