Vágólapra másolva!
November 23-án pénteken Németország, majd három nappal később immár hazai pályán Olaszország ellen zárja a Nemzetek Ligája 2022-es kiírását a magyar labdarúgó-válogatott. A két sztárcsapat elleni mérkőzés előtt, a csapat két játékosa, Varga Kevin, és a keretbe először meghívott Mocsi Attila válaszolt a sajtó kérdéseire a csapat telki főhadiszállásán.

Négy forduló után a magyar válogatott talán az egész kiírás legnagyobb meglepetését okozva, 7 ponttal vezeti az A osztály 3. csoportját a 6 pontos németek, az ötpontos olaszok, és a mindössze két pontot gyűjtő angolok ellen.

A mieink legutóbb júniusban léptek pályára, amikor emlékezetes találkozón 4-0-ra verték az Eb-ezüstérmes angolokat Wolverhamptonban. A tavaly még tavaly szeptemberben szenvedett részleges bokaszalag-szakadást, így azokon a meccseken nem lehetett a csapattal, de természetesen követte a válogatott szereplését.

Varga Kevin (balra) és Mocsi Attila a magyar válogatott gyönyörű új mezében Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Az egyik szem sírt, a másik nevetett, de azért sokkal nagyobb volt az öröm, mint a szomorúság.

- mondta Varga Kevin, aki elmondta, hogy meglehetősen későn csatlakozott új csapatához, de már felvette a ritmust.

A 26 éves középpályás idén nyáron klubot váltott, de maradt a török élvonalban, csak már nem a Kasimpasa (az utolsó fél szeznt kölcsönben a svájci Young Boysban töltötte), hanem a Hatayspor játékosa. Új csapatában kezdi megtalálni régi formáját, ezért is számít rá ismét Marco Rossi.

Varga Kevin újra lendületet vihet a magyar válogatott támadójátékába Fotó: Csudai Sándor - Origo

- bizakodott.

"Bízunk benne, hogy képesek leszünk ismét meglepetés szerezni, de két bivalyerős ellenfél vár ránk.

Százszázlékig be fogjuk tartani a taktikai utasításokat, és mindent meg fogunk tenni, hogy ismét jó eredményt érjünk el" - árulta el a siker receptjét a középpályás.

Varga elmondta, hogy a csapat egyik nagy erénye a válogatott kiváló összhangja.

"Olyan, mintha a legjobb barátai közé érkeznek az ember"

- mondta. - Itt mindig jó hangulatot tapasztaltam eddig, bármikor is jöttem ide."

Varga Kevin immár a Hatayspor játékosaként érkezett a magyar válogatottba Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az olaszok elleni 26-i mérkőzésre fél nap alatt elfogyott a több mint 60 ezer jegy, de az érdeklődés lényegesen nagyobb volt a Puskás Aréna 67ezres kapacitásánál. Hogy ez milyen érzés egy válogatott játékosnak?

A két nehéz meccsel kapcsotban elmonndta, hogy egyelőre csak a németekre koncentrálnak, nem szaladnak előre.

"Teljesen mindegy, hogy melyik csapat ellen léphetek először pályára, és egyébként is először a kaptiánynak kell bizonyítanom" - mondta az újonc Mocsi Attila, aki egy éve még a Haladásban készült egy-egy NB II-es mérkőzésre, most pedig már az élvonalban szereplő ZTE színeiben válhat valóra a legnagyobb álma.

Mocsi Attila egy év alatt jutott el az NB II-es Haladástól a válogatott meghívóig Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Mindig is voltak céljaim, előbb, hogy az NB I-ben léphessek pályára, aztán, hogy a válogatottba is eljuthassak.

Mocsi úgy látja, hogy Ricardo Moniz érkezése lendített a legtöbbet a játékán, és, ami talán még fontosabb, önbizalom terén. Elmondta, hogy Telkiben egyelőre csak pozitív benyomások érték, a csapatból pedig többekkel is játszott már együtt vagy klubszinten, vagy korosztályos válogatottban, például Szoboszlai Dominikkal, Schäfer Andrással vagy Bolla Bendegúzzal.

"A szüleim izgulnak nagyon értem. Ők egyszerű, falusi életet élnek, és nagyon szeretnék, hogy jó teljesítménnyel tudjam bizonyítani, hogy megérdemeltem a meghívót" - mondta Mocsi Attila, aki az egész Felvidéket szeretné képviselni a magyar válogatott mezében.

A magyar válogatott Nemzetek Ligája-programja:
szeptember 23.: Németország - Magyarország (Lipcse, 20.45)
szeptember 26.: Magyarország - Olaszország (Puskás Aréna, 20.45)

A magyar válogatott kerete

kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig, német), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers, svájci), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár), Kecskés Ákos (LASK, osztrák), Lang Ádám (Omonia Nicosia, ciprusi), Mocsi Attila (Zalaegerszeg), Willi Orbán (RB Leipzig, német), Szalai Attila (Fenerbahce, török)
középpályások: Baráth Péter (DVSC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Kleinheisler László (NK Osijek, horvát), Nagy Ádám (AC Pisa, olasz), Nego Loic (MOL Fehérvár), Schäfer András (Union Berlin, német), Styles Callum (Millwall, angol), Vécsei Bálint (Ferencváros)
támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai, dél-koreai), Gazdag Dániel (Philadelphia Union, amerikai), Szalai Ádám (FC Basel, svájci), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig, német), Varga Kevin (Hatayspor, török), Vancsa Zalán (Lommel SK, belga)
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!